HammerFall och Volkswagen inleder nu ett något annorlunda fordonstest.Fotograf: Volkswagen HammerFall och Volkswagen inleder nu ett något annorlunda fordonstest.Fotograf: Volkswagen

Annorlunda fordonstest:

17 kubikmeter heavymetal

Fredagen den 2 mars startar HammerFalls "Swedish Outbreak Tour" med spelning i Kalmar. Därefter står Ljungby på tur. Turnén omfattar totalt 11 spelningar på klubbar i södra och mellersta Sverige. Avslutningen sker 24 mars i Gävle. När nu bandet packar in sig och sin utrustning får bandets specialanpassade turnébilar börja bekänna färg, i ett lite annorlunda fordonstest.

Volkswagen har anlitat HammerFall för att testa sin Crafter-modell under bandets Sverigeturné. Parollen är ”Byggd för det hårda livet på vägarna”.
Nu är det upp till bevis när bandet förbereder sin turnépremiär, och drar iväg från Göteborg med band och utrustning.
– Det ska bli jättekul att komma tillbaka till de lite mindre scenerna och platserna igen, säger Joacim Cans, sångare i HammerFall.
– Vi lovar att vi ska ge allt för att det ska bli riktigt drag på konserterna. Samtidigt blir det en lite speciell turné genom samarbetet med Volkswagen och de tester vi ska göra med bilarna.

HammerFall kommer under sina resor att utvärdera bilarna. Första testet handlar naturligt nog om lastförmåga, eftersom ett heavymetal-band på turné är utrymmeskrävande. Därefter kommer bandet att utföra andra tester på sitt eget lite speciella sätt.
– Som en del av samarbetet med HammerFall gör vi det möjligt för alla att följa bandet och bilarna på en speciell kampanjsida på Internet, via facebook och twitter, säger Lisbeth Hansson, marknadschef på VW Transportbilar.
– Jag kan redan nu lova spektakulära och annorlunda tester av bilarna. Något som vi tror att både HammerFall-fans och Crafter-spekulanter kommer att gilla.

De två Crafterbilarna är speciellt utvalda för uppgiften. Den ena är en Crafter skåpbil i det allra största utförandet med 17 kubikmeters lastutrymme, för all utrusting bandet har med sig.
Den andra är en specialinredd bussversion med 15 passagerarplatser, extra bekväma sittplatser och en ljud- och bildanläggning i toppklass. Båda bilarna har den starkaste motorn i Crafterns nya miljöorienterade motorprogram, med 2-litersvolym,163 hk och en deklarerad bränsleförbrukning på 0,79 l/mil.

Om artikeln

Publicerad: 2012-03-01 13:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonstest HammerFall Volkswagen Crafter