Europeiska förare sätter press på Bryssel

Den 15 november, mellan klockan 12.00 till 16.00, kommer förare från flera olika Europeiska länder, att föra fram sina krav framför Bryssels Europaparlament, Ixelles- Luxemburg Palace. Den gemensamt framtagna kravlistan kommer att lämnas över till EU:s Institution of Transports, adresserat till den nya EU-kommissionären Violeta Bulc.

Det är gruppen Driver´s Voice For A Social Europé vars hårda, transnationella arbete nu kulminerar. Det är förbunden Agora MT, Italien, Samen Sterk i Transport Netherlands, Circulo Podemos Transportistas i Spanien och Kraftfahrer Clubs Deutchland, som efter mycket arbete och undersökningar, skrivit ett dokument med krav gällande transportindustrin.

De lyfter att behovet av att åtgärder är angelägna, särskilt vad beträffar snedvriden konkurrens, social dumpning, kör- och vilotider, brott mot mänskliga rättigheter och social standard. Kraven på förenklad digital kontroll, har ställts sedan länge och finns med även på denna lista.

Organisatörerna av eventet, tillika författarna av kraven, önskar att andra organisationer som är aktiva inom dessa områden och inom branschen, visar sin solidaritet genom att närvara i Bryssel vid överlämnandet.

De uppmanar alla att komma och visa EU att sammanhållning inte bara är ett ord, utan att branschen står ”enad och stark”. Att ”folket bakom rattarna” ropar ”nu är det nog” och kräver: Stoppa slaveriet!
Och det understryks kraftfullt att med enighet kan branschen göra skillnad.

Om artikeln

Publicerad: 2014-11-03 09:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Driver´s Voice For A Social Europé EU Europaparlamentet