TRANSPORTFUSKET I FOKUS
Fotograf: Göran Rosengren Fotograf: Göran Rosengren

Inget semestertempo hos Skånepolisen

Tre olagliga cabotage på två veckor

Sommar- och semestertider betyder ofta att polisens övervakningsarbete går på sparlåga. Men faktum är att det trots allt avslöjas en rad oegentligheter i trafiken. Bara i och runt Helsingborg har man på senare tid tagit tre ekipage som sysslat med olaga cabotagetrafik.

De numera riksbekanta Helsingborgspoliserna ligger inte på latsidan. Skåningarna har tagit på sig ledartröjan vad gäller flest rapporterade fall av olagliga cabotagekörningar.

I staben ingår, förutom trafikpoliser, även en rad engagerade bilinspektörer – men också den så kallade Roadcrime-gruppen har starkt bidragit till både ökad trafiksäkerhet och till en sundare åkerinäring. Även om det så klart finns så mycket mer att hämta därute på vägarna.
– På två veckor nu i sommar har vi tagit tre olagliga cabotage, som samtliga har fått betala vardera 40 000 kronor i sanktionsavgifter, förklarar trafikpolis Richard Karlsson när vi möter honom på kontrollplatsen vid Långeberga, Helsingborg tidigare i veckan.

Det senaste fallet handlar till exempel om en tysk dragbil med tysk förare, som körde på uppdrag av LKW Walter.

När Proffs kontaktar Gerhard Mueller, som bland annat jobbar med säkerhet, hälsa, miljö och kvalitet hos LKW, har han svårt för att dölja sin besvikelse över det inträffade.
– Sedan den första incidenten i april, har vi arbetat oerhört hårt med information om dokumentation och mycket annat, berättar Mueller.
– Vi har gjort stora framsteg, tillägger han och tillägger i samma andetag att tidningen Proffs information är nedslående.

Mueller har därmed all anledning att återigen sätta sig ner och fundera över hur företaget ska agera för att komma tillrätta med problemen hos transportjättens underleverantörer.

Vi på Proffs kommer att fortsätta att hålla ögonen på både LKW och alla andra som utför transportarbete på landets vägar.

I nästa papperstidning, nr 8-2015, kan du läsa mer om ”LKW-fallet”, som även omfattar en social bit med åkeriets chaufför i en av huvudrollerna.

Om artikeln

Publicerad: 2015-07-24 13:37
Kategori: Nyheter
Taggar: Helsingborg LKW Olaga cabotage Trafikpolisen