Inga förare från Kazakstan i Kajs bilar

?Det är inte långt mellan galenskap och verklighet?

Den artikel som vi publicerade igår, den 1 april, som handlar om Kaj Inrikes planer på att anställa förare från Kazakstan visade sig vara rena rama aprilskämtet.
- Att många trodde att artikeln kunde vara sann, pekar på det absurda som drabbar delar av branschen, att det inte är speciellt långt mellan galenskap och verklighet, kommenterar tidningens chefredaktör.

– I husvagnarna intill åkeriet bor ingen från Sjöbo. Ingen annan heller för den delen. Det finns inte heller några husvagnar och det hela handlade så klart om ett aprilskämt, skrattar åkaren Kaj Johansson.

Kaj Johansson har alltså inga planer på att anställa förare från Kazakstan.
– Jag är så nöjd med all min personal och skulle aldrig kunna tänka mig att byta ut dem, förklarar han.

Och Peter Lundgren (SD) har inte något ont öga till Kaj Johansson.
– Kaj Johansson och hans åkeri tillhör den absolut mest seriösa delen av svensk åkerinäring. Om alla åkare i EU vore som Kaj, hade vi haft en helt annan situation än den som råder idag, kommenterar Lundgren.

Tidningen Proffs ber om ursäkt för eventuellt höga blodtryck som kan ha uppstått i samband med publiceringen.

– I en del kommentarer på Facebook ifrågasätter man om detta verkligen är något att skämta om och vissa är osäkra på om det handlar om ett skämt eftersom det står på Proffs hemsida. Det sistnämnda tar jag som ett gott betyg för vår tidning, säger Göran Rosengren, chefredaktör på tidningen.

– Vi som är inblandade i artikeln har under en tid diskuterat om det lämpliga i att skämta om ett så pass allvarligt ämne. Vi kom fram till att vi kunde tillåta oss att göra det, inte minst för att få igång ytterligare en debatt om det som de facto inte är så otroligt som det låter men som är ett stort hot mot hela vägtransportbranschen, tillägger Rosengren.

– Att folk ofta tvivlade på om artikeln var sann eller inte, pekar på att verklighetens situation är i det närmaste absurd vad gäller vissa delar av branschen. Det är alltså inte långt mellan galenskap och verklighet. Kanske något som våra politiker bör fundera lite extra över under helgen, tipsar Rosengren avslutningsvis.  

Aprilskämtet publicerades med tillstånd av samtliga inblandade, namngivna personer, bör kanske tilläggas.

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-02 09:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Aprilskämt Ekonomi Företagsnyheter Kaj Inrikes AB Kazaktstan Peter Lundgren SD