Arkivbild. Fordonen och personerna på bilden har inget med artikelinnehållet att göra!Fotograf: Göran Rosengren Arkivbild. Fordonen och personerna på bilden har inget med artikelinnehållet att göra!Fotograf: Göran Rosengren

Fick betala 115 000 för manipulerad färdskrivare

Förra tisdagen, den 24 januari, stoppades ett polskt lastbilsekipage av danska Tungvognscenter Syd i en rutinkontroll. I hytten befann sig två chaufförer och kontrollen avslöjade till en början oegentligheter av "lindrigare karaktär".

Båda chaufförerna erkände missförhållandena men när inspektörerna tog en närmare titt på lastbilen, kunde man konstatera brott av betydligt allvarligare art.

Det visade sig att färdskrivaren var manipulerad. Vid den tidpunkt man kunde konstatera att färdskrivaren senast var satt ur funktion, var det åkeriägaren själv som suttit bakom ratten.

Åkeriägaren mötte upp Tungvognscenter i Vejle under måndagen och han valde då att lägga korten på bordet och erkänna sitt tilltag.

Förutom böter på 87 000 danska kronor (drygt 115 000 svenska), är åkaren nu också förbjuden att köra i Danmark under det närmsta halvåret.

Om artikeln

Publicerad: 2017-01-31 12:07
Kategori: Nyheter
Taggar: Danmark Manipulerad färdskrivare Rättsfall Tungvognscenter Syd