Äger eller kör du ett ekipage med riktigt många lampor? Då är du välkommen att hjälpa till med att höja julstämningen i Örebro den 15 december. Foto: Göran Rosengren, arkivbild

Rejält upplysta fordon sökes till rullande julhälsning i Örebro

Först kom Hästkraftens dag, sedan anordnade man en cruising som höll på att svämma över Örebros gator med amerikanska bilar. Nu ska man ge örebroarna en julhälsning som de sent ska glömma. Trucknet Radio söker därför ett antal rejält upplysta lastbilsekipage för att skicka en riktigt tung God Jul-hälsning till hela staden.

Att skicka julkort är en tradition som nog är lite på väg ut. Att skriva, slicka frimärken och gå till postlådan tillhör sannolikt snart historien. Idag är det Facebook, Snapchat och sms som gäller.

Eller också skickar man ut 30 lastbilsekipage på stadens gator som ett gigantiskt, motoriserat luciatåg.
- Ja, vi kommer att köra en kortege genom Örebro den 15 december där den första Mercedesbilen, en skåpbil, kommer att vara Lucia med ljuskrona och allt, förklarar Thomas Hydén på Trucknet Radio och som arrangerar den annorlunda julhälsningen.

Efter ”Lucia” kommer tre ”tärnor” att köra. De fyra fordonen är alla utsmyckade av Veho Bil i Örebro.

Bakom dessa är det tänkt att ett 30-tal stora lastbilar ska sluta upp. Kanske är det du som ska sitta bakom ratten i en av dessa?
- Det ska vara lastbilar med väldigt många lampor, rullande julgranar vill vi ha. Några är redan klara men vi behöver fler. Därför är åkare och chaufförer mycket välkomna att höra av sig till mig om de vill köra med i kortegen, säger Hydén.

Några av deltagarna som redan är klara är Bäckström i Stockholm som med sin Peterbilt kommer att spruta eld ur avgasrören för att på så sätt skapa lite extra julstämning(!).
- Vi kommer även att ha Jelle Schouwstra från Holland på plats och Micke Malmberg från Gotland som kommer med sin nya bil, avslöjar Thomas Hydén.

En kortege brukar ju ha ett budskap. Vad är ert?
- God jul! Ett trevligt inslag, bara positivt, förklarar Hydén.

Hur kommer man på en idé som denna?
- Jag låg vaken en natt och kunde inte sova. Då kom tankarna in på att göra något kul. Något positivt i motsats till allt elände i branschen. Vi vill alltså bara liva upp tillvaron.

Arrangemanget kallar man ”Christmas Convoy Örebro” och det hela startar klockan 17 med samling på Örebro Truckstop.
- En halvtimma senare rullar konvojen iväg in mot de centrala delarna av staden, för att vara återsamlade vid 19-tiden, berättar Thomas Hydén.

Därefter tar ett julbord vid på restaurang ”American Drive In” med förstklassig underhållning av Mats Rådberg och Rankarna. Men stolarna i restaurangen är redan uppbokade.
- Ja, dessvärre är det nog så. Men det finns massor med plats utmed gatorna i staden och jag hoppas att folk kommer och tittar på konvojen. Bra ställen att stå på är Trädgårdsgatan och Östra Bangatan. Där kommer bilarna både att synas och höras.

Thomas Hydén tar som sagt gärna emot förslag på vilka fordon som kan tänkas köra med i konvojen. Är du intresserad, eller vet du någon som hade passat i sammanhanget, vill Thomas ha kontakt med dig.
- Ja, skicka mejl eller ring till mig, thomas@trucknetradio.se, 070-245 68 66. Varje deltagande fordon får ett presentkort från LP Lastbilstvätt värt 200 kronor. Och för deltagarna i kortegen finns det plats vid julbordet, som för chauffören kostar 100 kronor och för en (1) passagerare kostar 250 kronor.

Vi konstaterar att invånarna i Örebro sannolikt kommer att få en julhälsning av det mer udda slaget. Proffs kommer givetvis att vara på plats!

Julkortegen anordnar Trucknet Radio i samarbete med Convoy Parts, LP Lastbilstvätt, Veho Bil och TMCC Sweden.

Om artikeln

Publicerad: Fredag 3 November 2017, kl 15:32
Kategori: Nyhet
Taggar: Julhälsning, Örebro, Trucknet Radio

Viftade med ett ”knivliknande föremål” efter dispyt på rastplats

En utländsk förare viftar med knivliknande föremål när han på lastbilsstoppet Haralds i Ljung, mellan Vara och Skara, ombeds stänga av motorn. Polis tillkallas, men händelsen finns inte rapporterad.

Startspärr förhindrar körning utan kort

”Som ett alkolås kopplat till färdskrivaren”

Stoneridge lanserar nu en startspärr för färdskrivare som kommer förhindra att föraren glömmer att stoppa i sitt kort före körning. D-Ignition är som ett alkolås men kopplat till färdskrivaren där D-Ignition känner av om det sitter ett förarkort i färdskrivaren eller inte.
Saknas kortet i kortfack 1 så kan föraren inte starta fordonet.

Ko-misk djurtransport fick köra vidare

Polisens ledningssamtal får dagligen ta emot samtal om allt mellan himmel och jord. Men frågan är om kanske inte måndagens samtal kan läggas till de mer udda inslagen?

INSÄNDARE

Bränslet blir dyrare - är det slutkört nu?

Jag har under hela mitt yrkesverksamma liv ägnat mig åt det roligaste jag vet. Att köra lastbil. Jag var från början anställd chaufför under närmare 20 år. De senaste 20 åren har jag varit "egen" åkare och som mest haft åtta anställda.

30 miljoner extra till yrkesförarutbildning

Det råder chaufförsbrist i Sverige. Beskedet om att regeringen beviljat ytterligare 30 miljoner kronor till utbildning av yrkesförare, tas därför emot med glädje av branschens företrädare.

Pirtek expanderar för att ta hand om trasiga hydraulslangar

Under våren har Pirtek, före detta Slangakuten, mött upp efterfrågan på deras tjänster. I Stockholm och Göteborg har den befintliga styrkan på åtta respektive fem bussar, stärkts upp ytterligare till tio respektive sju bussar. Senare i år väntas ytterligare en expansion.

Cabotageutbildningen är över

”Nu finns verktygen - men vem ska skruva?”

Den stora utbildningsinsatsen som bland annat har gått ut på att lära landets poliser och bilinspektörer hur man ska hantera misstänkta otillåtna cabotage, är över. Proffs var med på två avslutande praktiska övningar under torsdagen. Och det är övervägande positiva intryck som instruktörerna tar med sig hem.

MP vill ta ännu hårdare tag om lastbilarna

”De största förorenarna”

Jakop Dalunde (MP), kommenterar EU-kommissionens förslag om minskade utsläpp från lastbilar. EU-kommissionen har nu presenterat sitt tredje mobilitetspaket som är avsett att minska koldioxidutsläppen och förbättra vägsäkerheten. Dalunde vill se hårdare tag.

Rekorddyrt att tanka

”Dieselpriset snart över 16 kronor litern!”

Bensin- och dieselpriserna steg under onsdagen till de högsta nivåerna någonsin i Sverige. De tidigare toppnoteringarna var från 2012. Dagens riktpriser är nu uppe i 15.96 kronor per liter för bensin och 15.86 kronor per liter för diesel. Priserna väntas passera 16 kronor inom kort.

Tipsa Proffs – gå in gratis på Lastbil 2018!

Har du ett nyhetstips som du tycker att vi på tidningen Proffs borde titta närmare på? Skicka det då till oss. Tips som leder till en artikel, belönar vi med fribiljetter till Lastbil 2018 på Elmia.

Stockholm Truck Meet – årets solsäkraste event?

Stockholm Truck Meet kunde inte bjudit utställare och besökare på bättre väder – som vanligt, ska tilläggas. Fordonen sken ikapp med solen och stämningen var på topp. Hos en del till och med ”over the top”. Minnena som tas med hem från dessa dagar, lär också vara en hel del solbrännor.

Danskt tv-team följde chaufför under 59-timmars arbetspass

Icke transportrelaterad media har uppmärksammat en del av problemen inom transportindustrin. Danska TV Midvest har följt ett antal lastbilschaufförer och det visar sig att de vilar alldeles för lite. Ett skräckexempel är en chaufför som arbetat 59 timmar utan dygnsvila.

Helsingborgs hamn bekräftar:

Flera BMB-fordon med körförbud har använts

GDL: ”Stämmer detta, vidtas åtgärder”

Efter tidningen Proffs artikel om att BMB Groups fordon körts i reguljär trafik trots körförbud, besiktigar åkeriet fyra dragbilar samma dag och dagen efter. Endast fordonet som av misstag körts, blir godkänt samma dag. Fotodokumentation och information från tidigare och nu, gör gällande att fordonen körts trots körförbud över tid, något som åkeriet fortsätter att dementera.

Danmark rekryterar chaufförer - från fängelset

Chaufförsjobb tilltalar många interner på danska fängelser. Internerna får i dessa veckor därför besök av transportbranschens roadshow som presenterar transportsektorns goda arbetsmöjligheterna för dem.

Två olagliga transporter på 1 timme – i Halland

Hallandspolisen inledde veckan genom att sätta stopp för två polska dragbilars framfart på E6. Den ena är nu misstänkt för att ha kört otillåtet cabotage, i den andra dragbilen saknade föraren förartillstånd.

Tidningen Proffs fre 13 april 2018

13 april 2018

Proffs är tidningen som vågar sätta fingret på problemen i branschen! Vi riktar oss till alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter - och som vill att konkurrensen om uppdragen ska ske på lika villkor. Tycker du som vi? Då ska du absolut prenumerera på - eller annonsera i - tidningen Proffs!

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika i Proffs

“”Rättvisan uppfattas inte alltid som särskilt rättvis””

Skolans värld var ofta hårdare förr. Då menar jag fysiskt. Fysisk bestraffning – om än formellt måttfull sådan men i praktiken ibland hård och starkt kränkande – ansågs rymmas inom ramen för en god fostran. Läraren ansågs förr också med viss våldsutövning kunna vidmakthålla sin auktoritet. Det fick jag en gång i tiden själv som elev erfara.
Läs hela Sven-Erik Alhems krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 13 april 2018
Stäng

13 april 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Vi har provkört Iveco med gasdrift
  • Jimmie Åkesson på besök hos Börje Jönsson och Trafikpolisen
  • Valet 2018: Så vill S och M jobba för en bättre åkeribransch
  • 80-årig bryggeribil fortfarande i tjänst
  • Hur ska bärgare få betalt av utländska åkare?
  • Polisen: \"Vi får agera mänskliga sköldar\"
  • Konferens med fokus på parkeringsproblemen
  • Långsjöns rastplats - bäst i test (igen)
  • Norge störst - inte bara i skidspåret
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant