E6 södergående vid Helsingborg har fått stängas av efter att en lastbil har vält på motorvägen. E6 södergående vid Helsingborg har fått stängas av efter att en lastbil har vält på motorvägen.

Stora trafikproblem vid Helsingborg

Lastbilsekipage blockerar E6 söderut

Ett lastbilsekipage har vält på E6 mellan trafikplats Kropp (Helsingborg norra) och Vasatorp (Östra) i södergående riktning. Motorvägen har stängts av och stoppet kan bli långvarigt, meddelar polisen på plats.

Tidigare i morse välte ett Postnordekipage på E6 strax söder om Kropps trafikplats i södergående riktning. Morgontrafiken har därför fått dirigeras om, vilket får konsekvenser för framkomligheten.
– Det lär antagligen vara avstängt ett bra tag framöver, kanske uppemot ett par timmar, berättar trafikpolis Richard Karlsson vid 8-tiden för Proffs.

Karlsson förklarar vidare att trafiken på väg 110 vid Bjuv har ökat som en följd av omdirigeringen av trafiken, likaså vid den så kallade ”Biltemarondellen” som är en alternativ förbifart för trafiken söderut via Österleden.

Vad olyckan beror på vill Richard Karlsson inte spekulera i, men han vädjar till alla trafikanter att sänka farten. Som framgår av fotot, ligger snömodden djup på motorvägen och risken för sladd är uppenbar.

Ingen person kom till skada i olyckan.

Om artikeln

Publicerad: 2017-12-12 08:20
Kategori: Nyheter
Taggar: E6 Halkbekämpning Helsingborg Trafikolycka