Foto: Svein-Ove Arnesen / Tungt.no

Omtalat tankbilsekipage klampades på Svinesund

Det nya året har bara börjat när Rasta Håby vid Munkedal ännu en gång används av utländska aktörer för egen verksamhet. Bilder kommer snabbt upp på Facebook och många känner igen företaget sedan tidigare. Polisen på Västkusten i Sverige och norsk polis, blir intresserade. Nyligen klampades ekipaget - på Svinesund.


Foto: Svein-Ove Arnesen / Tungt.no 

Det handlar om lettiska tankbilsekipage med logotypen ADR Logistika som, enligt ögonvittnen, ska förse utländska dragbilsekipage med bränsle direkt ur tanken på tankbilen.

Den på bilden aktuella tanktrailern har observerats på flera platser inom ett visst geografiskt område på Västkusten vilket fick polisen i Vänersborg att omgående reagera på ett tips som Proffs förmedlade till dem förra veckan. Då stod ekipaget med fördragna gardiner vid en tankstation i Stenungsund, men när polisen en bara en kort stund senare kommer till platsen, är ekipaget borta.

På de fotografier som vi får in till redaktionen, ser vi att den aktuella tanktrailern inte alltid dras av samma dragbil och snart stöter vi på tanktrailern igen när den igår kväll stoppas på Svinesund och Vegvesenet har lagt ut händelsen på sitt twitterkonto. ”Tankbil full med diesel stoppad i kontroll på Svinesund. Allvarliga brister på bromsar och dåliga däck ledde till teknisk klampning tills felen rättats till”, står det.

Proffs kollegor på Tungt.no beger sig till platsen för att undersöka vidare och bekräftar det inträffade. Ekipaget stoppas i en gemensam kontroll av polis, Vegvesen och Tullen. Under tiden börjar tipsen ramla in. TIA Norge är tidigt ute med informationen som delas i Facebookgrupper och blir snart dagens ”snackis”.

Tungt.no talar med kontrolledare Øyvind Grotterød på Svinesunds kontrollplats och han bekräftar att bilen är klampad och att de tidigare mottagit flera tips om att hålla ögonen öppna efter just detta ekipage.
Vad är det för fel?
- När den dök upp, tog vi ut den för en extra kontroll, säger Grotterød. Tullen kontrollerade dokumenten och fann egentligen inget som var fel.

Lasten är således deklarerad och på väg in till en norsk mottagare. Dragbilen i sig är i ordning, men trailern har svaga bromsar, ingen fungerande ABS och dessutom har ett av hjulen låst sig.
- Chauffören uttryckte en stark önskan om att få köra vidare, alternativt tillbaka till Sverige, säger Grotterød. Men vi kan inte ha trafikfarliga ekipage på vägarna och därför klampades fordonet.

Nu måste först trailern tömmas på sitt innehåll innan den får lämna platsen.

Vad vet ni om innehållet? Tung.no, liksom tidningen Proffs, har fått flera tips om att det som deklarerats inte alltid överensstämmer med det verkliga innehållet.
- Vi har ett mycket bra samarbete med tullen på Svinesund och den frågan måste de svara på, avslutar Grotterød.

Tullen vill väldigt gärna veta mer om saken och efter tungt.no:s besök, kommer de att göra en ny kontroll av innehållet i tanken. Tullen på platsen får inte uttala sig till media varför vi inte får veta vad som deklarerats in i landet och inte heller vem som är mottagare. När Tungt.no frågar om de får vara med under kontrollen, får de dessvärre avslag av en (förvisso) trevlig tjänsteman som inte kan göra annat än beklaga. Beslutet ligger högre upp.

Tungt.no insisterar och frågar om de senare kan ta del av resultaten av kontrollen.
- Det är svårt att säga. Troligen måste proven vi tar skickas till vårt laboratorium för analys och därför kan det ta en del tid innan vi får resultaten, avslutar tulltjänstemannen.

 


Tankning pågår på Håby. Foto: Läsarbild 

Om artikeln

Publicerad: Torsdag 18 Januari 2018, kl 19:10
Kategori: Nyhet
Taggar: ADR Logistika, Diesel, Klampning, Statens vegvesen, Svinesund

Regeringsförslag:

Nu ska beställaransvaret skärpas

Det ska ställas högre krav på den som beställer transporter, därför ska transportköparen ansvara för att kontrollera att transporten är laglig. Detta föreslår regeringen i en lagrådsremiss.
Regeringen föreslår också att tiden för att låsa fast ett fordon, så kallad klampning, ska förlängas från 24 timmar till 36 timmar.
Båda förslagen är en del av regeringens arbete med att skapa ordning och reda på Sveriges vägar och att skapa schyssta villkor på transportmarknaden.

Polisen satte stopp för drogad chaufför i livsfarlig dragbil

Det krävdes två polisinsatser för att få stopp på en vinglig färd med ett trailerekipage. Föraren är nu misstänkt för grovt drograttfylleri, dragbilen har fått körförbud.
Speditören, LKW Walter får däremot information från åkeriet som säger att chauffören har blivit sjuk och att det är därför som transporten blivit försenad.

Pia Nilsson (S):

Hur har miljonerna mot cabotagefusket använts?

Inför 2017 satsade regeringen 100 miljoner för att förbättra och utveckla cabotagekontrollerna i Sverige. Pengarna var jämt fördelade över fyra år, 25 miljoner per år fram till år 2020. Många har sedan dess undrat vad som hänt med satsningen – och inte minst – var pengarna har blivit av.
Nu ryter Pia Nilsson (S) till. Hon efterlyser en tydlig rapport om hur miljonerna har använts.

MÅNADENS LEDARE

Gurkor, jordgubbar och vattenkraft - men...

Varför bryr sig EU inte om framkomligheten?

Välkommen till ett nytt nummer av ”en riktig lastbilstidning”. Som vanligt bjuder vi på varierande läsning. Jag konstaterar till min stora glädje att Proffs fortsatt är en otroligt populär tidning på nätet, med fantastiska besökssiffror.
Men glöm inte att se våra olika kanaler som en helhet. På nätet handlar artiklarna till stor del om rufflarna som gör livet surt för er som jobbar seriöst i en bransch som betyder oerhört mycket för oss alla. Tidningen som du nu håller i handen, har en betydligt mjukare ton. För det mesta.

Full Postnordförare stoppades vid Öresundsbron

På trailern syns Postnords logotyp. Bakom ratten i dragbilen satt en berusad chaufför. Ärendet slutar med indraget körkort och dagsböter för chauffören - och med att Postnord återigen förekommer i "mindre smickrande sammanhang", för att uttrycka sig snällt.

Cabotageärende slutade med polisjakt i Västerås

Mjukstart med en överlast och brott mot kör- och vilotiderna, slutar med ett otillåtet cabotage som, efter betalning, smiter från platsen. Jakten tar slut i Enköping. Transportstyrelsen konstaterar att det åter är ett otillåtet cabotage, men godkänner inte en andra sanktionsavgift.

Johan överlevde den allvarliga kraschen

Vill att EU-ekipagen förbjuds vintertid

"Jag ser det som ett problem att man tillåter den här typen fordon i vårt klimat på hala vintervägar". Detta säger Johan Lavås som med en hårsmån klarade livhanken då ett EU-ekipage vek sig och snurrade över på hans vägbana på E4 Mellan Härnösand och Timrå.
Samma tur hade inte en av de andra personerna som var inblandad i den svåra olyckan, som krävde ett dödsoffer.

Regeringen skyndar långsamt med utredning om konkurrenskraft

Den 19 april 2017 debatterade och fattade riksdagen beslut om ett tillkännagivande till regeringen om att tillsätta en utredning för att skyndsamt stärka den svenska åkerinäringens konkurrenskraft. Sten Bergheden (M) konstaterar att utredningen lyser med sin frånvaro och efterlyser den hos infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Skillnad på Streetrace och manipulerad skrivare

Därför kan en lastbil inte förverkas och skrotas

Hovrättsdom fastställer att fordon som används i streetrace är att betrakta som brottsredskap. Därmed ges det klartecken till polisen att förverka sådana fordon. Vi har tittat närmare på om domen är applicerbar även på tunga yrkesfordon som används på ett olagligt sätt. Svaret är ja, men ändå mest nej.

Fixemer åter i rampljuset för otillåtet cabotage

”Polisen kan inte bevisa något, de bara tror”

En tjeckisk dragbil med Fixemer-trailer. Misstänkt, otillåtet cabotage. Vi har sett det förr. Alldeles för ofta, vilket även Fixemer tycker. Martin Urban är ansvarig för Nordentrafiken på Fixemer.
- Polisen kan inte bevisa någonting, de är inte säkra, de bara tror att något är fel, menar han.

Kustbevakningen fann stulna båtmotorer vid hamnkontroll

I samband med en lastsäkringskontroll i Ystad hamn, upptäcker Kustbevakningen tre stulna båtmotorer.
- Vi hittade motorerna i en skåpbil som var på väg ut ur landet. Motorerna låg gömda i bilen tillsammans med däck och fälgar, förklarar Mattias Lindholm, kommunikatör på Kustbevakningen.

Dömd för grov rattfylla drar tillbaka överklagan

Den polske föraren stoppas utanför Sundsvall, döms till fängelse för grov olovlig körning samt grov rattfylla. Han överklagar till Hovrätten, men har nu dragit tillbaka sitt överklagande.

Nu kan vägar öppnas för 74 tons lastbilar

Regeringen har i dag fattat beslut om regelverket kring BK4-bestämmelserna. Det öppnar för Trafikverket att besluta om vilka vägar som ska tillhöra BK4, det vill säga vilka vägar där 74 tons lastbilar blir tillåtna.

Dryga böter och fängelse för fuskande chaufförer - i Danmark

Tungvognscenter Syd ser till att det danska rättssystemet inte tillåts ligga på latsidan. Den här veckan har två chaufförer, en dansk och en turkisk, fått erfara hur den danska rättvisan ser på transportfusket.

Polis och kommun gjorde arbetsplatskontroll på bilverkstad i Ljungby

Under tisdagen gjorde polisen i samverkan med Ljungby kommun en så kallad arbetsplatskontroll hos Padikovi Transport Logistic, en bilverkstad med bulgarisk adress, men med verksamhet i Ljungby.
- Det var en hel del polisbilar på området och poliserna kontrollerade lastbilar som stod parkerade där, berättar en läsare som bevittnade händelsen.

Tidningen Proffs fre 23 februari 2018

23 februari 2018

Proffs är tidningen som vågar sätta fingret på problemen i branschen! Vi riktar oss till alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter - och som vill att konkurrensen om uppdragen ska ske på lika villkor. Tycker du som vi? Då ska du absolut prenumerera på - eller annonsera i - tidningen Proffs!

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 23 februari 2018
Stäng

23 februari 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Bättre väghållning eller förbjuda EU-ekipage?
  • Det här gäller för vinterväghållningen
  • Ekol - transportjätte med egna hamnar, fartyg och tåg
  • Karlstadslaken effektiv till minus 15
  • Schmitz har \"hängt med\" i 125 år
  • Berkvist gjorde katt av monstret
  • Grönt ska bli grönare med nya lastbilar från Mercedes
  • Woxlins Åkeri AB firar 70 år i år
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant