Vid en lastsäkringskontroll i Stillerydshamnen igår kväll blåste två chaufförer positivt. Fotot är taget vid ett annat tillfälle.Fotograf: Valdemar Lindekrantz / Kustbevakningen Vid en lastsäkringskontroll i Stillerydshamnen igår kväll blåste två chaufförer positivt. Fotot är taget vid ett annat tillfälle.Fotograf: Valdemar Lindekrantz / Kustbevakningen

Två chaufförer gripna för rattfylleri i Karlshamn

Två lastbilschaufförer stoppades i går (lördag) i en nykterhetskontroll i Stillerydshamnen i Karlshamn. De greps och sitter nu anhållna misstänkta för grovt rattfylleri.

Kustbevakningen ansvarar för att kontrollera lastsäkring och farligt gods på de lastbilstransporter som lämnar landet sjövägen. I samband med dessa kontroller görs även nykterhetskontroller på in- och utgående trafik.

Vid en lastsäkringskontroll i Stillerydshamnen igår kväll blåste två chaufförer positivt. De hade motsvarande 1 respektive 1,3 promille alkohol i blodet.
– Det är väldigt bra att vi upptäckte dem och kunde stoppa deras fortsatta färd, samtidigt känns det väldigt oroande om de kört runt på våra vägar med alkohol i blodet, säger Kalle Isaksson, Kustbevakningens förundersökningsledare i ärendet.

Personerna har begärts häktade av jouråklagare.

Om artikeln

Publicerad: 2018-02-04 13:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Karlshamn Kustbevakningen Rattfylleri Trafiksäkerhet