Omtalat tankbilsekipage klampades på Svinesund

Det nya året har bara börjat när Rasta Håby vid Munkedal ännu en gång används av utländska aktörer för egen verksamhet. Bilder kommer snabbt upp på Facebook och många känner igen företaget sedan tidigare. Polisen på Västkusten i Sverige och norsk polis, blir intresserade. Nyligen klampades ekipaget - på Svinesund.

Scania får miljardböter för kartellverksamhet

Lastbilstillverkaren: "Kommer att överklaga"

Scania får kartellböter på 881 miljoner euro för inblandning i kartellverksamhet rörande prisöverenskommelser.

”Bring-broder” körde mer än ett dygn – vilade i 2,5 timme

Två bröder och tillika chaufförer har på senare tid dykt upp i mindre smickrande sammanhang i Norge. Båda kör för Bring och har därför i norsk media kommit att kallas "Bröderna Bring". Nu skriver Tungt.no ännu ett kapitel i Bröderna Brings bok då en av männen återigen blivit ertappad med att ha brutit mot lagar och regler...

Utvisad Lars Prim-förare återvände till Norge - greps

Åkeriet vill inte kommentera händelsen

Chauffören togs med manipulerad färdskrivare i Norge som resulterade i att han inte var välkommen tillbaka till landet under två år. Likväl återkom han och nu kommer han inte ut ur landet på lång tid.

Körde genom Europa – via Sverige

Bromslöst ekipage stoppat på Svinesund

- Det hör lyckligtvis till undantagen, men idag (torsdag, reds anm) stoppade vi alltså en chaufför som helt enkelt hade gjort en insats för att demontera bromsarna på trailern, berättar Øyvind Grotterød vid Statens vegvesen på Svinesund för Tungt.no.

Kör för svenskt åkeri med flera förarkort

Daniel Gustafsson: "Var hittar man en chaufför som vill köra gratis"

Daniel Gustafssons International Transports fordon stoppades två gånger i Norge. Chaufförer som kör med flera identiteter och långa körsträckor. Trots GPS och flottstyrning, kan inte/vill inte åkeriet förklara hur bilarna med endast en förare, kunnat köra på detta sätt lagligt.

Körde med tre olika förarkort

Nära 50 timmar utan dygnsvila när han stoppades

På torsdagen i förra veckan blev en östeuropeisk chaufför i en svenskregistrerad lastbil stoppad på norska kontrollstationen i Jessheim. Chauffören talar relativt bra engelska fram till att kontrollanterna gör en utskrift från färdskrivaren och ser att förarkortet kort innan kontrollen, blivit bytt. 

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Makedonsk förare med falska handlingar stoppad i Norge

Norsk press: ”Likt det som startade Här stannar Sverige”

Under torsdagen stoppades ett bulgariskt ekipage i Norge. Föraren hade falskt körkort och falskt pass. Känns historien bekant?
I Norge drar man paralleller med fallet som drog igång Här stannar Sverige.

Kör du på Norge? Då bör du läsa det här...

Du kan ha fått fel autopass!

Under de senaste dagarna har Statens vegvesen genomfört flera storkontroller i syfte att kontrollera efterlevnaden av den nya lagen, som kräver att alla tunga fordon i yrkesmässig trafik och som kör på de norska vägarna, ska vara utrustade med bombricka, eller autopass som är den "formella" benämningen. Ett slags elektronisk utrustning som registrerar ditt fordon när du passerar en betalstation.
Administrativa misstag innebär att många åkare nu har bötfälls för försök att "lura staten".

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Ju fler poliskontroller – desto sämre konkurrenssituation

Sett ur ett svenskt perspektiv har Norge varit ett föregångsland för att sätta åt buset i vägtransportbranschen. Men i Norge gör man inte precis vågen åt sitt rättssystem. För precis som i Sverige, är det landets egna näringsidkare som ekonomiskt drabbas hårdast och som ställs utan valmöjlighet när lagens långa arm drar fram bötesblocket ur innerfickan. Utländska aktörer måste också betala – men bara om de vill...

Jørgensen Transport i konkurs

I dag tvingades norska Jørgensen Transport att begära sig själv i konkurs.
Cirka 70 anställda drabbas.

DEN OSUNDA KONKURRENSSITUATIONEN

Den filippinske föraren vågar inte prata

"No Sir - Sorry Sir"

- No Sir. Sorry Sir. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå varför den filippinske chauffören väljer att vara tyst.

Nu kan dieseltjuvarna hämta sin bil igen

Häromdagen hissade Tommy Svanevik och hans kollegor på Svaneviks Transport & Utleie upp en skåpbil på en container. Detta eftersom de iakttagit bilen vid upprepade tillfällen i samband med dieselstölder på företaget.
- Vi ville statuera ett exempel, säger Tommy Svanevik.

Dieseltjuvarna fick en högt uppsatt position hos Svaneviks

Fyra dieselstölder på lika många veckor, och det faktum att polisanmälningarna vid varje tillfälle hamnade i myndighetens "runda arkiv", gjorde att grabbarna hos Svanevik Transport & Utleie fick nog. De tog helt enkelt saken i egna händer och valde att ge tjuvarna en högt uppsatt position på företaget.

Tidningen Proffs fre 13 april 2018

13 april 2018

Proffs är tidningen som vågar sätta fingret på problemen i branschen! Vi riktar oss till alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter - och som vill att konkurrensen om uppdragen ska ske på lika villkor. Tycker du som vi? Då ska du absolut prenumerera på - eller annonsera i - tidningen Proffs!

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 13 april 2018
Stäng

13 april 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Vi har provkört Iveco med gasdrift
  • Jimmie Åkesson på besök hos Börje Jönsson och Trafikpolisen
  • Valet 2018: Så vill S och M jobba för en bättre åkeribransch
  • 80-årig bryggeribil fortfarande i tjänst
  • Hur ska bärgare få betalt av utländska åkare?
  • Polisen: \"Vi får agera mänskliga sköldar\"
  • Konferens med fokus på parkeringsproblemen
  • Långsjöns rastplats - bäst i test (igen)
  • Norge störst - inte bara i skidspåret
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant