Anders Facebookgrupp hjälper dig att hitta parkeringar

Med hjälp av en Googlekarta och Facebookgruppen Parkering, vill Anders Armgren underlätta för chaufförer att hitta platser att parkera på och att tillfälligt ställa av ett släp. Du kan också vara med och utveckla kartan.

Trafikledaren som vill att alla ska må bra:

"Chaufförerna är fantastiska säljare"

Betydelsen av att bli uppskattad för sin arbetsinsats, är något många trafikledare missar när de dirigerar chaufförerna. Ett "bra jobbat", ett "tack för idag", räcker långt. Att sprida positivism när man kan, skapar välmående och bättre hälsa. Låt oss här presentera en av dessa värmespridare.

Kan vi nå 10 000 ”gilla” före nyår?

Gilla Proffs och vinn – en bättre framtid?

Många företag lägger ut tävlingar där man ska klicka "gilla" på Facebook. Man kan då vinna allt från smörknivar till surfplattor – och ibland ännu mer.
Men vi på tidningen Proffs vill inte ha falska "gilla-klick". Vi vill att du klickar på knappen av en enda anledning. Att du uppskattar våra artiklar och den journalistik vi bedriver för att belysa problemen i din bransch. Det borde väl vara skäl nog, eller hur?

Chaufför dömdes för ”Facebookande” under körning

En 39-årig chaufför från Herning i Danmark, dömdes idag till böter på 5 000 danska kronor (motsvarande cirka 6 500 svenska) samt villkorligt indraget körkort. Detta efter att ha ertappats av dansk polis med att ha fotograferat med sin mobiltelefon, samtidigt som han körde med fötterna på varsin sida om ratten.

Tysk chaufförsgrupp vill skapa sammanhållning

Allt fler i transportbranschen börjar förstå hur viktigt det är med sammanhållning och söker sig till de många Facebook-grupperna på nätet. Eldsjälar lägger ner tid på att driva grupperna och det är inte en lätt uppgift.

Kritiska röster på Facebook om SÅ:s Brysselresa

Gegö: ”Vi vill inte exkludera någon folkvald”

När Sveriges Åkeriföretag, SÅ, lägger upp på sin Facebooksida att de varit i Bryssel, för att "lära mer, påverka och lyfta åkerinäringen" och bland annat endast träffat Jens Nilsson (S) som representant för vår bransch i EU, blev reaktionerna starka och kommentarerna många.

HÄR STANNAR SVERIGE

Johan Kullgren:

"Nu vill vi ha igång en dialog med våra politiker"

Kampen fortsätter. Chaufförer och åkare visar tydligt att man inte tänker ge upp. Nu ska det bli ordning och rättvisa i branschen. Vid lunch idag samlades återigen en mängd lastbilar på Exportgatan i Göteborg, som nog får sägas vara en av de mer "organiserade" platserna att ställa upp på i aktionen "Här stannar Sverige".
- Nu vill vi ha igång en dialog med våra politiker, säger åkaren Johan Kullgren.

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Domen mot den makedonske föraren överklagas

Den makedonske förare som den 7 oktober stoppades i Sundsvall och som visade sig ha både falskt pass och ett lika falskt körkort, friades av Sundsvalls tingsrätt. Nu överklagas domen.

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Tusentals lastbilar i stor manifestation

- Och nu tar Danmark efter!

Klockan blev tolv idag och då stannade tusentals lastbilar i protest mot att Sundsvalls tingsrätt friat en makedonsk chaufför som kört på falskt, bulgariskt körkort och pass. Nu hoppas branschen på ett överklagande genom att visa sitt missnöje och påkalla medias uppmärksamhet för att allmänheten ska få veta vad som pågår på våra vägar.

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Yrkesförare på Facebook ska ”stanna” Sverige

I mitten av oktober rapporterade tidningen Proffs att en makedonsk förare ertappats med falskt körkort av polisen i Sundsvall. Nyligen kom tingsrättens dom. Mannen frias.
Nu kraftsamlar branschen för att ge uttryck för sitt missnöje. På måndagen, kl 12.00, "stannar Sverige" - för första gången i en rad av planerade stopp.

Är det bara 300 som har problem i branschen?

Det har varit demonstration i Göteborg. Igen. Om jag ska försöka ge mig på en gissning, hade kanske cirka 300 personer engagerat sig i manifestationen den här dagen. Så vad är problemet? Finns det ...

Tidningen Proffs fre 13 april 2018

13 april 2018

Proffs är tidningen som vågar sätta fingret på problemen i branschen! Vi riktar oss till alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter - och som vill att konkurrensen om uppdragen ska ske på lika villkor. Tycker du som vi? Då ska du absolut prenumerera på - eller annonsera i - tidningen Proffs!

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 13 april 2018
Stäng

13 april 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Vi har provkört Iveco med gasdrift
  • Jimmie Åkesson på besök hos Börje Jönsson och Trafikpolisen
  • Valet 2018: Så vill S och M jobba för en bättre åkeribransch
  • 80-årig bryggeribil fortfarande i tjänst
  • Hur ska bärgare få betalt av utländska åkare?
  • Polisen: \"Vi får agera mänskliga sköldar\"
  • Konferens med fokus på parkeringsproblemen
  • Långsjöns rastplats - bäst i test (igen)
  • Norge störst - inte bara i skidspåret
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant