Freja och Donalds överens – fakturan betalas

Bärgningen av Frejas ekipage leder till att bärgningsföretaget åberopar retentionsrätten och initialt är Freja inte alls nöjda med situationen och tonläget är stramt. Nu har Freja samlat information om händelsen vilket leder till att de betalar det fulla beloppet.

Bärgaren låste in Freja-ekipage för att få betalt – åberopar retentionsrätten

Freja om fakturan: ”Körde ni godset till Kiruna?”

Ett utländskt ekipage går av vägen, lasten ramlar ut och diesel läcker. Polis samt räddningstjänst vill snabbt påbörja sanering och ringer in bärgare. Efter ett omfattande arbete, tar bärgaren med sig hela ekipaget med last och åberopar retentionsrätten. ”Vi har dåliga erfarenheter av speditionens betalningsvilja”, säger bärgningsföretagets ägare. Speditionsbolaget har nu synpunkter på händelsen.

Frejatransporter fick ”returbiljett” till Danmark

Under måndagens poliskontroll i Helsingborgs hamn, stoppades bland annat två trailerekipage som körde på uppdrag av Freja i Danmark. Båda ekipagen var lastade med plåtskivor. Båda fick tillbringa natten utanför polishuset i Helsingborg.

Freja om det upprepade fusket:

”Hårda konsekvenser för den som bryter mot reglerna”

Turerna kring Freja och deras bulgariska/makedonska förare med brister i dokumenten, tycks upprepa sig och detta är inte något Freja alls tar lätt på, säger vd för Freja i Sverige, Jörgen Magnusson, som nu fick en rivstart efter semestern.

Ytterligare en Frejachaufför utan körkort fast i Norge

Detta blev Frejas tredje olagliga transport i Norge på kort tid när ytterligare ett ekipage stoppades på sin rutt med tomburkar till Ringnes Bryggeri. Föraren visade upp ett falskt körkort och saknade giltiga identitetshandlingar.

Bilmetro reparerar den bulgariska lastbilen – gratis!

”Är man stor och stark så måste man ju vara snäll”

För exakt en vecka sedan råkade en bulgarisk dragbil med Freja-trailer köra i diket strax norr om Orsa. I flera dygn tvingades den makedonske föraren bo i sin bil som stod nedkörd i dikeskanten. Nu är han bärgad och snart är hans bil reparerad av Bilmetro. Som bjuder på jobbet!

Chaufförer kom till undsättning

Frejachaufför har bott i krockad lastbil i fem dygn

Vid 16.30-tiden i fredags körde ett lastbilsekipage i diket på E45 strax norr om Orsa. Inga personskador rapporterades, men olyckshändelsen skulle innebära att den bulgariske chauffören än idag, fem dygn senare, sitter kvar i sin hytt i väntan på bärgningshjälp.

Så gick det sedan

Uppsägning, villkorligt och böter i ”Freja-fallet”

Snabb respons och snabb reaktion från Freja i Helsingborg när Helsingborgspolisen stoppade två ekipage varav den ena föraren senare fick villkorligt och strafföreläggande för brukande av falsk urkund.

Två Freja-ekipage fast i Helsingborg

Makedonsk förare greps – visade upp falskt körkort

Under lördagsförmiddagen satte Helsingborgs Roadcrimegrupp stopp för två Freja-ekipage på kontrollplatsen vid Långeberga. En förare saknade förartillstånd och en visade sig ha falskt körkort.

Upprörd taxiförare skrev brev till Freja

”De ska veta att de har ögonen på sig”

Mötande bilar fick bromsa kraftig och fordon väjde till höger och vänster när trailerekipaget trängde sig förbi i kön som bildats efter en specialtransport.

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Emmaboda Granit: ”Inte vårt ansvar”

FREJA: ”Vi har sagt upp avtalet”

Igår, torsdag, rapporterade vi om en dragbil, registrerad i Bulgarien, som avvek från Statens vegvesens kontrollplats på Svinesund och som en månad senare stoppades - och klampades - i Helsingborg.
När vi kontaktar den danska speditören Freja, vars trailer i cirka tre månader har dragits av den aktuella dragbilen, möts vi av upprördhet när vi berättar om händelsen. Det är en "tråkig historia", konstaterar Ulrik Rasmussen, vd på Freja.

Tidningen Proffs fre 25 maj 2018

25 maj 2018

Proffs är tidningen som vågar sätta fingret på problemen i branschen! Vi riktar oss till alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter - och som vill att konkurrensen om uppdragen ska ske på lika villkor. Tycker du som vi? Då ska du absolut prenumerera på - eller annonsera i - tidningen Proffs!

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 25 maj 2018
Stäng

25 maj 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Vintern tvättas bort hos Bilbadet i Partille
  • Fredrik - chaufför och hängiven hästfotograf
  • Valet 2018: Så vill SD och C jobba för en bättre åkeribransch
  • Polisens cabotageutbildning får ris och ros
  • Olaglig bred last-transport fick köra vidare
  • Provkört: Nya Stralis X-Way
  • 90 år med DAF Trucks
  • ... Och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant