Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors

”Ger bättre marknadspositioner”

Vid en presskonferens i torsdags i Tokyo tillkännagav Volkswagen Truck & Bus och Hino Motors att de inleder ett samarbete. Överenskommelsen handlar om ett framtida strategiskt samarbete mellan de båda företagen. Samarbetet inkluderar bland annat tekniska lösningar, logistik och inköp.

VÄRLDSPREMIÄR

Helelektrisk lastbil från Volkswagen

I veckan samlades ett hundratal journalister i Hamburg för en uppdatering om det senaste inom Volkswagens nyttofordonsgrupp. Proffs deltog som enda svenska facktidning. Högste chefen Andreas Renschler identifierade här de nyckelområden som blir avgörande för alla framtida lastbilstransporter. Nämligen logistik, fordon som är självkörande och uppkopplade samt utsläppsneutrala transporter.

Första steget in i Nordamerika för VW

Samma dag som samarbetet mellan Volkswagen Trucks & Bus och Navistar International i USA offentliggjordes deltog Proffs i introduktionsprogrammet i Södertälje för den nya Scania-modellen. VW är ägare till både MAN och Scania. Händelsen ser ut som en tanke, eftersom brist på fungerande motorer har varit en källa till både förluster och tappade marknadsandelar för Navistar.

Har din Caddy en skruv lös? Då kan den starta av sig själv!

Ägarna till 67 000 Volkswagen Caddy tillverkade mellan maj 2012 och januari 2013 har fått ett brev från biltillverkaren, som varnar för att bilen plötsligt kan starta av sig själv. Det rapporterar tidningen Vi Bilägare idag.

Scania ansöker om avnotering från NASDAQ OMX Stockholm

Styrelsen för Scania har beslutat att ansöka om avnotering av Scanias A- och B-aktie från NASDAQ OMX Stockholm. Sista dag för handel i aktierna kommer att meddelas efter att Scania erhållit bekräftelse från NASDAQ OMX Stockholm.

Volkswagen köper Scania

Pensionsbolaget Alecta byter fot och säger nu ja till Volkswagens bud på Scania. Det innebär att gången nu är krattad för ett utökat tyskt ägande av Scania.

Scania: Sälj inte för 200 kronor!

Den 21 februari tillkännagavs det bud om 200 kronor per aktie som Volkswagen erbjuder i syfte att köpa Scania. Men budet är för lågt, anser den oberoende kommittén i Scanias styrelse och rekommenderar därför aktieägarna att inte sälja.

589 00 Volkswagen Caddy återkallas

Infästningen för gasdämparna på Caddybilar med baklucka riskerar att lossna. Därför väljer Volkswagen att återkalla samtliga bilar av den typen för att åtgärda felet.

Volkswagengruppen vill erövra Amerika

I förra veckan antydde Fiat att man gärna vill ta sig in på den nordamerikanska marknaden. Nu spekuleras det i att Volkswagengruppen har samma strategi. Det sistnämnda enligt en artikel i Financial Times Deutschland.

Sannolikheten för ett sammangående mellan Scania och MAN ökar

Källor inom Volkswagen har berättat för den tyska tidningen Handelsblatt att Scania kan komma att förlora sin självständiga roll i VW-koncernen.

Annorlunda fordonstest:

17 kubikmeter heavymetal

Fredagen den 2 mars startar HammerFalls "Swedish Outbreak Tour" med spelning i Kalmar. Därefter står Ljungby på tur. Turnén omfattar totalt 11 spelningar på klubbar i södra och mellersta Sverige. Avslutningen sker 24 mars i Gävle. När nu bandet packar in sig och sin utrustning får bandets specialanpassade turnébilar börja bekänna färg, i ett lite annorlunda fordonstest.

Volkswagen ökade 10,5 procent i januari

Den uppåtgående försäljningstrenden för Volkswagens kommersiella fordon fortsatte i januari. Under årets första månad levererade Volkswagen 39 500 enheter över hela världen i kategorin "lätta kommersiella fordon". Det betyder en ökning för märket på 10,5 procent jämfört med januari 2011.

VW försäljning passerade ”drömgräns”

Försäljningen av personbilar var ovanligt hög under 2011 – men försäljningen av transportbilar gick ännu bättre. Ökningen var 21,9 procent till all time high med 46 194 fordon. Flest transportbilar sålde Volkswagen, som passerade sin drömgräns och noterade en marknadsandel på drygt 30 procent.

Volkswagen blir majoritetsägare i MAN

- och ökar samtidigt sitt inflytande i Scania

Volkswagen har tagit ytterligare ett steg mot sitt mål att skapa en lastbilskoncern där MAN, Scania och Volkswagen ska ingå.

Tidningen Proffs fre 13 april 2018

13 april 2018

Proffs är tidningen som vågar sätta fingret på problemen i branschen! Vi riktar oss till alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter - och som vill att konkurrensen om uppdragen ska ske på lika villkor. Tycker du som vi? Då ska du absolut prenumerera på - eller annonsera i - tidningen Proffs!

Papperstidningen Webbtidningen

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 13 april 2018
Stäng

13 april 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Vi har provkört Iveco med gasdrift
  • Jimmie Åkesson på besök hos Börje Jönsson och Trafikpolisen
  • Valet 2018: Så vill S och M jobba för en bättre åkeribransch
  • 80-årig bryggeribil fortfarande i tjänst
  • Hur ska bärgare få betalt av utländska åkare?
  • Polisen: \"Vi får agera mänskliga sköldar\"
  • Konferens med fokus på parkeringsproblemen
  • Långsjöns rastplats - bäst i test (igen)
  • Norge störst - inte bara i skidspåret
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant