INSÄNDARE
Foto: Screenshot från TikTok Foto: Screenshot från TikTok

”Jag trodde att lobotomi var förbjudet – så fel jag hade”

Jag känner oftast mig stolt över att jobba med transporter. I många år har jag varit både chaufför och åkeriägare. Men ibland händer det att min ”säkring går” och jag skäms innerligt för min yrkestillhörighet, som till exempel igår när jag fick se en TikTok-video som publicerats på Facebook.

Videon visar hur en (så kallad) chaufför sitter på sängen med fötterna på instrumentpanelen. Förarsätet är tomt men långtradaren rullar på i marschhastighet på en motorväg.

Jag trodde i min enfald att man inte längre fick lobotomera folk men uppenbarligen har jag fel.

Att ”chauffören” har fått körkort är en tragedi i sig. Att han vill riskera sitt eget liv är så klart upp till honom. Men att han tar sig friheten att sätta alla andras liv på spel är för mig helt obegripligt.

Och att han dessutom lägger upp filmen på nätet bevisar att killen är helt bortom räddning.

Den här sortens människor ska inte ens ha mopedkörkort. Jag hoppas verkligen att någon kan identifiera personen och sedan ringa hans arbetsgivare. Jag håller tummarna för att arbetsgivaren har stake nog att se till så att killen får vad han förtjänar. Det vill säga att han har kört färdigt för tid och evighet!

Själv hade jag troligtvis inte kunnat besinna mig om det hade varit en av mina chaufförer som burit sig åt på det här viset.

Hans Agnez
Åkeriägare

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-15 15:50
Kategori: Insändare
Taggar: Insändare TikTok Trafiksäkerhet