Danska vägskyltar på engelska

- Danmark bör gå före med att sätta upp vägskyltar med skyltning för utländska trafikanter. Skyltar med både dansk och engelsk text skulle ök...

– Danmark bör gå före med att sätta upp vägskyltar med skyltning för utländska trafikanter. Skyltar med både dansk och engelsk text skulle öka trafiksäkerheten på de danska vägarna, hävdar Mogens Therkelsen, ordförande för danska åkeriorganisationen ITD, International Transport Danmark.
Han pekade på en trafikolycka nyligen, utan personskador, på bron över Stora Bält då en utländsk lastbil välte och blockerade bron i flera timmar.
– Det blev mycket negativa ord om utländska trafikanter, liksom är siffror från polisen visade att utlänningar är överrepresenterade i rapporter från trafikkontroller.
Mogens Therkelsen påpekar att chaufförer som kör i obekanta omgivningar, utan att känna till språk och kultur, är mer utsatta att råka ut för olyckor.
– Därför är informationen viktig. I stället för att beklaga och kritisera utlänningar på våra vägar bör vi glädjas åt att vårt land är attraktivt för handel och turism

Om artikeln

Publicerad: 2010-12-17 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: