Volvo FH Aero. Foto: Volvo Lastvagnar. Volvo FH Aero. Foto: Volvo Lastvagnar.

1 500 Volvo FH Aero till italienskt åkeri

I en av Volvo Lastvagnars största affärer någonsin har en volym på 1 500 Volvo FH Aero-dragbilar beställts av Lannutti Group, ett italienskt transport- och logistikföretag som förnyar sin flotta av fjärrtrafiksfordon.

Lannutti Group, med huvudkontor i Italien, driver en flotta på över 2 500 fordon dygnet runt i åtta europeiska länder. Som en del av ett program för förnyelse av flottan har Lannutti tecknat en order på 1 500 Volvo FH Aero. Alla är utrustade med Volvos nya kameraövervakningssystem, en ny funktion som ersätter vanliga speglar vilket förbättrar aerodynamiken och säkerheten.

I arbetet med att förnya fordonsflottan, prioriterar Lannutti Group fordon med låga utsläpp samtidigt som man erbjuder förarna en hög nivå av komfort och säkerhet samt skyddar dem och alla andra trafikanter.

Förutom den bränslebesparande I-Save-tekniken som redan till 100 procent finns i vår flotta, siktar vi nu på att ta in fördelarna med kameraövervakningssystemet och förbättrad aerodynamisk design. Partnerskapet med Volvo kommer ta oss vidare på vår resa mot nollutsläpp”, säger Valter Lannutti, vd på Lannutti Group.

Majoriteten av de fordon som Lannutti beställt kommer att köras på av HVO, ett bränsle som kan tillverkas av restprodukter, vilket minskar CO2-utsläppen med upp till 90 procent.

Hos Volvo Lastvagnar är man stolta över affären eftersom den visar det förtroende och det engagemang som Lannutti har med Volvo Lastvagnar som en långvarig affärspartner. ”Detta är verkligen ett bevis på att vi har gjort rätt med nya Volvo FH Aero. Det hjälper inte bara våra kunder att minska bränslekostnader och CO2-utsläpp, utan det är också en av de säkraste lastbilsmodellerna för deras förare att fungera”, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar.

Bränsleeffektivitet och säkerhet har varit lika viktiga i utvecklingen av nya Volvo FH Aero. Den nya utökade aerodynamiska hyttdesignen är upp till fem procent mer bränsleeffektiv än sin föregångare. Dessutom bidrar Volvo Lastvagnars nya kameraövervakningssystem inte bara till bränslebesparingar, det förbättrar också vägsäkerheten genom en förbättrad direkt sikt för föraren samt förbättrad sikt i mörka och regniga förhållanden.

Bränslebesparingarna med nya Volvo FH Aero kommer av de senaste årens effektivitetsvinster för Volvo FH-lastbilens drivlina, inklusive Volvos I-Save drivlinateknologi. Bränslebesparingarna i Volvo FH-lastbilssortimentet och nya FH Aero leder till betydande minskningar av CO2-utsläpp och driftskostnader.

Volvo FH Aero kommer också med en rad nya interiörfunktioner som förbättrar arbetsmiljön för förare samt anslutna tjänster för att ge fordonsansvariga en komplett överblick över dragbilen och trailern. Nya Volvo FH Aero finns i fyra varianter; FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero gasdriven och FH16 Aero.

De 1 500 fordonen kommer att levereras till Lannutti Group under 2024 – 2025.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-19 13:54
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Godstransport HVO Lannutti Group Trafiksäkerhet Vägtransport Volvo FH Aerto Volvo Lastvagnar