Till vänster Jens Bjørn Andersen, grupp-vd DSV och höger Ukrainas ambassadör i Danmark Mykhailo Vadoinyk. Foto DSV. Till vänster Jens Bjørn Andersen, grupp-vd DSV och höger Ukrainas ambassadör i Danmark Mykhailo Vadoinyk. Foto DSV.

DSV donerar transportutrustning till Ukraina

DSV har donerat motsvarande cirka 5,4 miljoner svenska kronor i transportutrustning till Ukrainas väpnade styrkor. Den första delen av donationen, som visar DSV:s pågående stöd till det krigsdrabbade landet, levererades i Ukraina den 31 maj.

Över ett år efter den ryska invasionen har kriget i Ukraina skapat ett behov av en rad förnödenheter och utrustning för att hjälpa landet och dess väpnade styrkor. För att hjälpa till att möta detta behov och visa sitt stöd för Ukraina har DSV donerat transportutrustning för motsvarande cirka 5,4 miljoner svenska kronor till landets 15:e och 21:a brigader.

Donationen inkluderar bussar, lastbilar och släpvagnar samt ytterligare transportutrustning, och den första leveransen anlände till Ukraina den 31 maj.

Transporttillgångarna kommer att vara ett värdefullt tillskott till landets väpnade tjänster och stödja mobiliseringen av trupper och transporten av förnödenheter.

Efter invasionen av Ukraina i början av 2022 var DSV bland de första danska företagen att lämna Ryssland. I Ukraina återupptog DSV sin verksamhet i maj 2022 efter en tillfällig paus i sin affärsverksamhet och har sedan dess varit fullt verksam i Ukraina, där transport och logistik är avgörande för att säkerställa tillgång till väsentliga varor.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-16 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV Invasion Krig transporter Transportredskap Ukraina