Nu ska säkerhetsstandarden för farligt gods i Malaysia höjas med hjälp av IRU. Nu ska säkerhetsstandarden för farligt gods i Malaysia höjas med hjälp av IRU.

Höjer säkerhetsstandarderna för vägtransporter för farligt gods

Med stöd av IRU (Road Transport Union) lägger Malaysia grunden för att tillämpa viktiga internationella säkerhetsstandarder för hur farligt gods ska transporteras på deras vägar. En aktuell fråga då vi i Europa ser förare från asiatiska länder på europeiska vägar.

IRU och Asian Institute of Logistics, det IRU-ackrediterade utbildningsinstitutet i Malaysia, arbetar tillsammans för att öka förarutbildningen och examenskapaciteten för transport av farligt gods baserat på internationella standarder.

Malaysia, medlem i Association of Southeast Asian Nations (ASEAN), implementerar det nionde protokollet i föreningens ramavtal om underlättande av varor i transit, ett nyckelinstrument som förenklar och harmoniserar transport-, handels- och tullbestämmelser i sina tio medlemsländer.

Det nionde protokollet är specifikt inriktat på transport av farligt gods, vilket gör det säkrare och effektivare genom ömsesidigt erkännande av standarder i linje med FN-avtalet om internationell transport av farligt gods på väg (ADR).

Transportpersonal i Malaysia kommer att behöva visa höga kunskaper och färdigheter för att följa de internationella standarderna.

När ADR-utbildningskapaciteten är på plats kommer IRU och dess lokala partners att titta på att öka ADR-examenskapaciteten vilket gör att den malaysiska väggodstransportindustrin kan dra nytta av IRU ADR-certifiering.

IRU-utbildningar för vägtransportledare övervägs också för att stärka standarden inom sektorn.

International Road Transport Union är en världstransportorganisation som stödjer förare och transportföretag över hela världen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-15 09:15
Kategori: Nyheter
Taggar: ADR Farligt gods IRU Malaysia Säkerhetsstandard Trafiksäkerhet Utbildning Vägtransport