Fordonen på bilden har inget med artikelinnehållet att göra. Foto: Göran Rosengren, arkiv Fordonen på bilden har inget med artikelinnehållet att göra. Foto: Göran Rosengren, arkiv

Polisen vill förbjuda lastbilar att köra om – i Örebro

Segdragna omkörningar med lastbilsekipage hindrar inte endast personbilstrafiken. Det mest allvarliga är att utryckningsfordon inte kommer förbi tillräckligt snabbt. Nu sätter polisen i Örebro ner foten och vill se ett omkörningsförbud på genomfartsleden i staden.

Om en långtradare som kör i 80 km/h kommer ikapp en annan som kör i till exempel 78 km/h uppstår inte sällan en utdragen omkörningssituation. Och under tiden uppstår inte sällan långa köer bakom de båda ekipagen.

Av den anledningen vill trafikpolisen i Örebro se att ett omkörningsförbud införs på genomfartsleden i Örebro. Allt i syfte att underlätta framkomligheten för utryckningsfordonen.
– När vi kommer på utryckning så kommer inte vi fram, säger Mikael Stolt, gruppchef för trafikpoliserna i Örebro län till SVT Nyheter Örebro.

Mikael Stolt ser en lösning i ett omkörningsförbud för tung trafik på E18/E20 genom Örebro.

På en större del av E6 i Skåne råder redan periodvisa omkörningsförbud och i Stockholm har ett liknande försök startats mellan Södertälje och Arlanda.

Trafikverket säger till SVT att först när det sistnämnda försöket har utvärderats så kan det li aktuellt med omkörningsförbud på andra håll i landet.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-25 09:23
Kategori: Nyheter
Taggar: Omkörningsförbud örebro SVT Nyheter Trafikpolisen