I Kanada går programmet ”Love is a Highway” som på räls. Nu kan formatet bli till en svensk version. I Kanada går programmet ”Love is a Highway” som på räls. Nu kan formatet bli till en svensk version.

Är du singel och kör lastbil? – produktionsbolaget Jarowskij söker dig!

Jarowskij television är just nu på jakt efter chaufförer och åkeriägare som söker efter sitt livs kärlek. Tanken är att göra en tv-serie i stil med ”Bonde söker fru”, men med våra vägtransporthjältar i huvudrollen – och med produktionsbolaget Jarowskij vid rodret.
- Vi letar just nu efter chaufförer och åkare som vill dejta och hitta kärleken och som inte är rädda för att släppa in det svenska folket via tv-rutan i förarhytten, säger Patricia Wigh, castingansvarig på Jarowskij till tidningen Proffs.

Får hon som hon vill så kan du, din lastbil och din jakt på kärleken alltså bli ett tv-program. Och förutsättningarna för att programformatet ska bli verklighet – och en succé – är stora.
– Det är ju inget insålt program ännu, men efter ”Svenska Truckers” enorma succé så är lastbilschaufförer hetare än någonsin. Och hittar jag de rätta personerna så har vi ett program, säger hon.

– Riktiga människor och äkta känslor är ju det vi alla vill ha. Titta bara på ”Bonde söker fru”. Bönder har dejtat sen 2006 och det ser ut som att tittarna aldrig kan få nog av det.

”Svenska Truckers”, som gått på Viaplay sedan 2020, är i år nominerade till Kristallen som Tittarnas favoritprogram och det finns en anledning till det:
– Lastbilar är coola, tunga och det är spännande med det livet som chauffören lever. Det ger en känsla av frihet att se dem vara i ständig rörelse, hela tiden på väg. Sedan är allt från de personligt inredda förarhytterna till hur man löser en komplicerad lossning intressant. Det är action på riktigt. Vad som helst kan hända.

Att addera ännu en ingrediens i förarnas liv i form av dejting är något som Patricia Wigh tror skulle kunna bli ett vinnande koncept.
– Jag skulle själv vilja dejta en chaffis bara för att få vara i förarhytten och sitta sådär högt upp mil efter mil, skrattar hon.

I Kanada har ett sådant här dejtingprogram gjort succé, ”Love is a Highway”, och där är man nu inne på sin andra säsong. Patricia tror att det handlar om att det är riktiga människor som bjuder in folk i sitt riktiga liv och att allt inte måste vara så polerat.

Patricia Wigh vill nu alltså komma i kontakt med personer i vägtransportbranschen, oavsett kön och ålder, för att bygga ihop deltagare till ett program för våra svenska tittare.
– Jag letar efter chaufförer som vill hitta kärleken och som inte är rädda för att släppa in svenska folket i förarhytten. Så hör av dig till mig om dig om du känner dig manad eller om du vet någon som du tror vill. Gärna via mejl på adressen patricia.wigh@jarowskij.se.

Patricia Wigh, castingansvarig på Jarowskij television, söker med ljus och lykta efter dig som kör lastbil och som söker den sanna kärleken. Och som kan tänka dig att släppa in hela det svenska folket i din lastbilshytt. Foto: Privat

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-30 15:49
Kategori: Nyheter
Taggar: Bonde söker fru Jarowskij television Kärlek Svenska Truckers TV-serie