ChargePoint har uppnått en milstolpe med 1 miljon laddstationer i USA och Europa. Foto: ChargePoint. ChargePoint har uppnått en milstolpe med 1 miljon laddstationer i USA och Europa. Foto: ChargePoint.

ChargePoint tillhandahåller mer än en miljon laddstationer

För att kunna elektrifiera inte minst godstransporterna krävs en omfattande laddinfrastruktur. Det går i jämförelse inte ”jättefort” i Sverige, men i USA har en av de ledande leverantörerna av laddstationer, ChargePoint, nu nått en milstolpe genom att kunna erbjuda en miljon laddstationer både offentligt, privat och i hamnar i Nordamerika och Europa. Dessutom har mer än 10 miljarder elektriska mil aktiverats av ChargePoint-nätverket hittills.

Eftersom försäljningen av elfordonbilar fortsätter att öka, behövs fler laddstationer. Via ChargePoint-mobilappen gör ChargePoint det möjligt för förare att hitta, använda och betala för laddning på relevanta laddstationer. Med mer än en miljon laddplatser levererar ChargePoint en sömlös laddningsupplevelse överallt där förarna bor och arbetar.

Med fler elfordon på vägarna är det absolut nödvändigt att se till att förarna har tillgång till tillförlitlig laddning överallt där de behöver det. Rick Wilmer, vd för ChargePoint, säger ”Att möjliggöra åtkomst till mer än en miljon laddstationer har gjort det möjligt att köra mer än tio miljarder ”elmil”.

De tio miljarderna elkilometer som ChargePoint har möjliggjort motsvarar att köra världen runt mer än 400 000 gånger.

ChargePoint anser att elektrifiering av transporter är bra för planeten och bra för ekonomin. Företaget uppskattar att det innebär en minskning av växthusgasutsläpp med mer än 2,2 miljoner ton.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-05 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: ChargePoint Elektyrifiering Ellastbil Laddinfrastruktur Laddstation