DAF:s första e-lastbilar av nya generationen

DAF Trucks gör sig redo för serieproduktion av sin nya serie helt elektriska lastbilar. Ett antal fordon har redan tagits i bruk av flera ledande transportörer i Nederländerna. Entusiastisk feedback överallt, enligt DAF Trucks.

DAF var den första europeiska lastbilstillverkaren som introducerade en helt elektrisk lastbil på marknaden. Sedan dess har DAF utökat sin roll som partner i energiomställningen. Antalet fordon med elektrisk drivlina fortsätter att öka och framför allt har det skett en enorm tillväxt inom nollutsläppsområdet.

DAF-återförsäljare erbjuder nu också ett komplett paket med laddpunkter och specialutbildning hålls för förare av ellastbilar. 2023 öppnade DAF en helt ny monteringsfabrik i Eindhoven för tillverkning av elektriska lastbilar.

Den nya generationen av DAF:s elfordon är baserade på XD- och XF-modellerna som båda korades till ”Årets internationella lastbil”. De är utrustade med elmotorer med en kapacitet på upp till 350 kW/480 hk och kommer med ett brett utbud av batteripaket för räckvidder upp till 50 mil med LFP-batterier (Lithium Ferro Phosphate).

DAF testar New Generation XD och XF Electric omfattande med hjälp av ledande transportörer som rullar med de första fordonen på vägen och responsen från företagen har enligt DAF varit mycket positiv.

Åkerierna ser fortfarande vissa utmaningar angående laddinfrastrukturen i sina lokaler, men tycker att XF Electric uppfyller deras förväntningar. Förarnas intryck av att köra dessa fordon, har också varit positiv.


Om artikeln

Publicerad: 2024-08-26 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Daf New Generation DAF Trucks Ellastbil