Med beställningen på 300 eldrivna lastbilar kommer DSV att ha en av de största företagsflottorna av tunga eldrivna lastbilar i Europa. Till vänster, Søren Schmidt, DSV, till höger, Roger Alm, Volvo Lastvagnar. Med beställningen på 300 eldrivna lastbilar kommer DSV att ha en av de största företagsflottorna av tunga eldrivna lastbilar i Europa. Till vänster, Søren Schmidt, DSV, till höger, Roger Alm, Volvo Lastvagnar.

DSV köper 300 eldrivna Volvolastbilar

Volvo Lastvagnar och DSV har tecknat ett samarbetsavtal om 300 eldrivna, tunga lastbilar. Affären är en av de största kommersiella beställningarna hittills på Volvos ellastbilar. I och med ordern kommer DSV att ha en av de största företagsflottorna av tunga elektriska lastbilar i Europa.

DSV siktar mot en mer hållbar framtid på vägarna. Varje dag transporterar mer än 20 000 lastbilar varor för företagets kunder runt om i världen och ett växande antal transporter kommer vara elektriska eller köras på förnybara bränslen under de kommande åren. Det meddelar DSV i ett pressmeddelande.

Tillsammans med Volvo Lastvagnar har DSV och dess underleverantörer kommit överens om att rulla ut 300 ellastbilar i DSV:s verksamheter i Europa, som en del av företagets plan att införa 2 000 eldrivna lastbilar i sin flotta till 2030. I och med ordern kommer DSV att ha en av de största företagsflottorna av tunga elektriska lastbilar i Europa.

I avtalet ingår också 500 Volvolastbilar med diesel- och gasdrivlinor. Samtliga lastbilar är planerade att levereras mellan 2024 och 2026.

Bland de nya lastbilarna som levereras till DSV finns nya Volvo FH Aero Electric.

DSV är Volvokoncernens största transportör av gods och företaget har redan eldrivna lastbilar från Volvo i sin flotta. Dessa lastbilar används i Sverige och Danmark där DSV har etablerat laddinfrastruktur med hjälp av el från solpaneler vid sina distributionscentraler i båda länderna.

Både DSV och Volvokoncernen har åtagit sig att uppfylla Science-based targets-initiativet, vilket driver ambitiösa klimatåtgärder i den privata sektorn, i linje med målen i Parisavtalet.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-23 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DSV Elektrifiering Företagsnyheter Volvo Lastvagnar