HVS Technology Demonstrator. HVS Technology Demonstrator.

HVS rankad topp 5 % för globalt klimatledarskap – prisas

Vi fortsätter att följa utvecklingen av HVS, det brittiska företaget i Skottland som tillverkar vätgaslastbilar. Nu har de rankats topp 5 procent för globalt klimatledarskap och för det fått priset Greenly’s Gold Medal.

HVS är stolta över att ha tilldelats den prestigefyllda guldmedaljen av Greenly, en global ledare inom analys av digitala koldioxidavtryck och utvärdering av företagens klimatprestanda. Detta erkännande placerar HVS bland de 5 procent av företagen över hela världen för deras proaktiva och innovativa inställning till klimatåtgärder och miljöansvar.

Guldmedaljen representerar företagets årslånga engagemang för hållbarhet under vilket HVS har nått flera milstolpar. Förra året fick HVS silvermedaljen vilket placerade dem bland de 10 procent av företag som aktivt arbetar med sitt koldioxidavtryck. I år gick de längre.

Bara under det senaste året firade HVS den första trailerdragningen med deras vätgasbränslecellsbil på testbanan och engagemanget för hållbarhet slutade inte på testbanan utan genomsyrar hela verksamheten. I år mätte HVS fler utsläpp, engagerade sig i fler åtgärder och utbildade fler anställda om vikten av miljövård.

Greenlys rigorösa bedömningsprocess utvärderar ett företags växthusgasutsläpp, klimatstrategi och miljöinitiativ inom tre nyckelområden: Scope One (direkta utsläpp), Scope Two (indirekta utsläpp från energianvändning) och Scope Three (indirekta utsläpp genom hela värdekedjan).

Den omfattande utvärderingen säkerställde att HVS inte bara uppfyllde utan överträffade internationella klimatmål, och anpassade deras ansträngningar till Parisavtalets mål.


Om artikeln

Publicerad: 2024-08-28 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2-avtryck Greenly's Gold Medal Hållbarhet HVS Klimatomställning Parisavtalet Vätgaslastbil