Thorkil Andersen. Foto: Martin Gravgaard Thorkil Andersen. Foto: Martin Gravgaard

TA-Logistics säljer Agri-Norcold – och siktar på nya uppköp

Marknaden för kyl- och fryslogistik i Europa har konsoliderats under de senaste åren. Därför beslutade vi i ägarkretsen bakom danska Agri-Norcold att gå vidare med de erbjudanden som vi tidigare hade fått från flera ledande paneuropeiska operatörer.

Efter en noggrann process har Danish Crown och TA-Logistics sålt Agri-Norcolds samtliga verksamheter till det snabbt växande Constellation Cold Logistics, som i och med köpet kommer ha verksamhet i åtta västeuropeiska länder.

Företagen Frode Laursen och Kaj Madsen, som också ingår i TA-Logistics-koncernen, kommer att fortsätta samarbetet med Danish Crown.
– Vi ser fram emot att samarbeta med TA-Logistics företag, både i Danmark och övriga länder där de levererar transporter och andra värdeskapande tjänster, säger Carlos Rodriguez, CEO för Constellation.

TA-Logistics bedömning är att det kommer att ske en konsolidering inom transport- och logistikmarknaden i Norden – och den vill de gärna vara en del av.
– TA-Logistics A/S har därför en tydlig tillväxtstrategi och vi vill fortsatt vara ett av de ledande transport- och logistikföretagen i Norden. Försäljningen innebär en ännu starkare kapitalberedskap inför nya uppköp, antingen till våra befintliga företag som till exempel Frode Laursen A/S, eller genom uppköp av nya företag inom transport och logistik, säger vd:n Thorkil Andersen.

– Samarbetet med Danish Crown om den utveckling som Agri-Norcold har genomgått har varit fantastisk. Vi är stolta över denna utveckling, som lyckades genom ett nära och tillitsfullt samarbete med Agri-Norcolds duktiga ledning och engagerade medarbetare, tillägger Andersen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-13 15:41
Kategori: Nyheter
Taggar: Agri-Norcold Danish Crown Frode Laursen Kaj Madsen TA-Logistics