EU uppmanas att införa ett gemensamt påföljdssystem för trafiköverträdelser. Foto: Polizei Bremerhaven/Proffs arkiv. EU uppmanas att införa ett gemensamt påföljdssystem för trafiköverträdelser. Foto: Polizei Bremerhaven/Proffs arkiv.

Tyska polisfacket: ”Inför EU-gemensamt påföljdssystem”

Det tyska polisfacket uppmanar EU att anta ett enhetligt påföljdssytem för trafiköverträdelser för att förbättra trafiksäkerheten och säkerställa en konsekvent tillämpning av trafikreglerna i alla medlemsstater.

I en intervju med Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) ska, enligt den tyska nyhetsbyrån Dpa, Jochen Kopelke, ordförande i det tyska polisfacket GdP, understrukit vikten av en sådan åtgärd. ”Med ett gemensamt bötessystem kan vi på ett konsekvent sätt upprätthålla trafikregler över nationella gränser”, sade han.

Enligt Dpa innebär de nuvarande skillnaderna i påföljder för trafiköverträdelser en stor utmaning för trafiksäkerheten. Trafikbrott som fortkörning eller körning under påverkan av alkohol får varierande påföljder beroende på vilket land överträdelsen begås och det kan potentiellt undergräva undergräver säkerhetsinsatser i hela regionen.

Förutom ett gemensamt påföljdssystem, efterfrågar GdP en mer stark och integrerad europeisk polisstyrka. I ett program som GdP presenterat vill man se en utvidgning av Europols befogenheter och att Europol bör ha möjlighet att genomföra oberoende utredningar under vissa omständigheter vilket markerar en betydande förändring av byråns nuvarande arbetssätt.

Dessutom säger Dpa att facket också vill ha en systematisk registrering av våld mot poliser vilket påvisar en växande oro över säkerheten och välbefinnandet för brottsbekämpande personal i hela EU.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-19 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: DpA EU GDP Gemensamt Påföljdssystem inom EU Polisfacket Trafikbrott Trafiksäkerhet Tyskland