Iveco Group och Hyundai samarbetar för elektrifiering. Foto: Iveco. Iveco Group och Hyundai samarbetar för elektrifiering. Foto: Iveco.

IVECO och Hyundai presenterar elektriska kommersiella fordon

Iveco Group och Hyundai Motor Company har visat upp sina senaste elektriska kommersiella fordon vid IAA Transportation 2024 i Hannover.

Iveco visar upp en rad elfordon på IAA i Hannover inklusive lastbilen S-eWay Rigid med en räckvidd på upp till 40 mil.

Det nya fordonet är utrustat med en FPT Industrial elektrisk axel och erbjuder en total kapacitet på upp till 490 kWh vilket gör de optimal för urbana och regionala uppdrag. Den här lastbilen breddar utbudet av elektromobilitet i S-eWay-serien.

Hyundai Motor Company, i samarbete med Iveco, lanserade eMoovy, ett elektriskt kommersiellt fordon baserat på Hyundais globala eLCV-plattform. eMoovy kombinerar Hyundais EV-chassi-hyttbaserade plattform med Iveco:s lastutrymme. Den är utrustad med Hyundais beprövade kraftelektriska system, överfört från Hyundai Motor Groups största elektriska SUV.

Det nya fordonet har också ett 800V-system för ultrasnabb laddning med en maximal räckvidd på upp till 32 mil i WLTP-cykel per laddning. Laddningsupplevelsen är ultrasnabb då det tar bara 10 minuter att ge ytterligare 10 mils räckvidd.

Säkerhet är viktigt. Fordonet innehåller ett smart batterihanteringssystem (BMS) och batterier med stor kapacitet jämfört med elektriska lätta nyttofordon i samma klass (76,1 kWh), enligt Iveco och Hyundai.

Den lågprofilerade designen är väl lämpad för logistik- och leveransoperatörer genom låg markfrigång för att maximera lastutrymmets kapacitet och förbättra operatörens rörlighet.

Interiören i eMoovy är baserad på Hyundais flaggskepp MPV-modell STARIA och är utrustad med förarbekvämlighetsfunktioner och en rymlig körinformationsdisplay. Fordonet inkluderar även olika avancerade förarassistanssystem (ADAS), såsom Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Departure Prevention Assist och Parking Distance Warning.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-24 12:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Elfordon Godstransport Hyundai IAA Iveco Group