Foto: XR Bolagen Foto: XR Bolagen

Jula inviger ”toppmodern terminal” i Falköping

Under gårdagen invigdes Julas stora terminal i Falköping, och XR Bolagen är stolta över att vara en del av projektet. Med sina hela 87 000 kvadratmeter, motsvarande cirka 17 fotbollsplaner, är anläggningen en riktig milstolpe inom svensk logistik. Det skriver XR Bolagen i ett pressmeddelande.

Järnvägsspåret löper rakt in i terminalen och sträcker sig 500 meter under tak, vilket skapar optimala förutsättningar för smidiga transportflöden.

Som en nära samarbetspartner har XR Bolagen fått ansvaret för driften av anläggningen. XR:s uppdrag är att säkerställa att varuflödet sker effektivt och friktionsfritt – en avgörande faktor för kunderna, menar företaget.

Terminalen fungerar som en förlängning av Göteborgs hamn och hanterar gods från tåg till vägtransport via lastbilar, samtidigt som tjänster som ompackning och lagerhantering erbjuds.
– Det är fantastiskt inspirerande att vara en del av detta projekt och att få bidra till att skapa framtidens logistiklösningar. Vi ser fram emot ett framgångsrikt och långsiktigt samarbete, säger Christian Helgesson, vd för XR Bolagen.

Verksamheten för XR drog igång redan efter sommaren 2023 och har nu nått fullskalig produktion. På tisdagen invigdes terminalen officiellt inför 200 gäster.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-25 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Jula Logistik XR Bolagen