EGS imponerades av Krones nya Mega City Dry Liners smidighet. Foto: Krone. EGS imponerades av Krones nya Mega City Dry Liners smidighet. Foto: Krone.

Krone Mega City Dry Liner imponerar på EGS

Eventstransportspecialisten Event Ground Support (EGS) har sänkt kostnaderna och sitt koldioxidavtryck med Krones nya 11-meters Mega City Dry Liner-trailer.

Det brittiska företaget flyttar vanligtvis kameror, skärmar, belysning och ljudutrustning till konserter, festivaler, innerstadsteatrar och andra underhållningsplatser. EGS driver en blandad fordonsflotta från små skåpbilar till 15 meters släp inklusive Krone-släp och arbetar även med ett antal entreprenörer

När EGS letade efter ett nytt fordon för att hantera uppdrag i citymiljöer där mycket volym och manövrerbarhet behövs, vände de sig till Krone i sitt område. Då letade man efter en passande antingen 18 tons lastbil eller en 9-meters citytrailer. Krones pekade i stället på en 11-meters ”mega” med en styrande bakaxel.

EGS var tveksamma till om trailern skulle fungera på de trånga platser man ofta besöker, men det svängde snabbt när man insåg att de med Kronetrailern kunde komma in på platser de aldrig kunnat drömma om att få in en trailer på.

När en kund till EGS beställer en transport med en 26 tons lastbil att kunna lasta på bakifrån blev det en bra möjlighet att testa den nya citytrailern. Trots blomkrukor, stolpar och en massa andra hinder, kunde EGS förare med lätthet backa in ekipaget. Lite svårare blev utfarten, men den tålmodige föraren löste det.

Mega City Dry Linern är utrustad med en främre lyftbar axel och en bakre styraxel som gör att den kan komma in i områden som vare sig större eller mindre lastbilar kan.

Med 11 meter är lastutrymmet två meter längre än konventionella 18- eller 26-tons lastbilar och den har en lastkapacitet på cirka 19 ton och en totalvikt på 30 ton.

Trailerns större kapacitet och flexibilitet har också gjort det möjligt för EGS att minska kostnader och utsläpp genom att ha färre fordon på vägen vilket också minskar lastningstiderna. Allt enligt ett pressmeddelande från Krone.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-11 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Citytrailer EHS Godstransport Krone Mega City Dry Liner