Succé för Load Up North I Boden med 7 300 besökare. Foto: Load Up North. Succé för Load Up North I Boden med 7 300 besökare. Foto: Load Up North.

Load Up North 2024 – en succé

Load Up North 2024 i Boden blev den mest lyckade hittills med storpublik, kö till utställarplatserna och stora affärsmöjligheter för såväl utställare som för företagare och entreprenörer på besök på mässan. Över 7 300 personer besökte mässan.

Load Up North blev även detta år en publiksuccé med ännu fler besökare än förra året då mässan också hölls i Boden.
– Att göra mässan i Boden är fantastiskt och vi kommer tillbaka 2026, men nästa år kommer mässan att gå i Umeå, något som uppskattas av många av våra utställare, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia som arrangerar mässan.

Mässan är viktig för att möjliggöra och driva affärer i norra Sverige inom de medverkande branscherna.
– Det är något som vi på Nolia har med oss i alla projekt, att driva utveckling och tillväxt i de regioner vi verkar, säger Jonas Dahlberg.

Han är nöjd med att årets mässa lyckades med en större total mässyta för lastbils- och transportfordon än kanske någon gång tidigare.
– Det är bara ett av många exempel på hur mässans kärnområden växer, säger Jonas Dahlberg.

En del i mässans utveckling är samarbetet med aktörer som Maskinentreprenörerna och Bodens kommun.
– Samarbetet har bland annat gjort att mässan kunnat erbjuda ett omfattande scenprogram, men också ett upphandlingsseminarium där experter från både ME, Maskinentreprenörerna och Upphandlingsmyndigheten medverkat. Tillsammans med moderatorn Fredrik Tamm från PublicInsight har de, med sin samlade kompetens, öppnat för fler och utvecklade offentliga affärer, säger Nolias vd.

Jonas Dahlberg säger att det finns många förklaringar till det stora intresset för att delta på mässan, men att affärsmöjligheterna sticker ut, särskilt då mässan hålls i en av Europas mest expansiva regioner.
– Load Up North hålls i växande marknad. Det gäller även Umeå där mässan hålls 2025. I diskussionen om när högkonjunkturen ska komma, så är alla välkomna hit. Här finns högkonjunkturen. Mässan hålls mitt i ett framtidscentrum, med gigantiska satsningar till ett sammanlagt värde på över 1 000 miljarder.

Jonas Dahlberg pekar på att affärsmöjligheterna i norra Sverige i det närmaste är obegränsade under överskådlig framtid för alla samhällsbyggare.
– Det märks att kunskapen blivit mer allmänt spridd om att mässan går i ett av de mest intressanta, investeringsattraktiva och tillväxtintensiva områdena i Europa. Att nästa år mässa hålls i norra Sveriges nav, Umeå, kommer med stor sannolikhet att ge stort avtryck. De allra flesta utställare som medverkat i Boden har också redan meddelat att de kommer när mässan hålls i Umeå, säger han.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-06 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Boden Entreprenadmaskiner Lastbilsmässa lastbilsutställning Load Up North Nolia transportmässa