Tuals PowerBank kan förlänga räckvidden med upp till 19 mil. Foto: Tual. Tuals PowerBank kan förlänga räckvidden med upp till 19 mil. Foto: Tual.

Räckviddsproblem? TUAL:s PowerBank omedelbar lösning

Tual presenterar en utbytbar räckviddsförlängande PowerBank för elektriska lastbilar. Enligt Tual är det en "banbrytande lösning" som representerar ett genombrott när det gäller att tillgodose omedelbara laddningsbehov för ellastbilar vilket bryggar över bristerna i laddningsinfrastrukturen för tung trafik som hämmas av bristen på laddstationer med tillräckligt utrymme och effekt.

Brittiska Tual är en ledande innovatör inom laddningslösningar för elektriska kommersiella fordon och presenterade i går sitt toppmoderna, mycket flexibla PowerBank Pro-Charging-erbjudande för elektriska tunga fordon.

PowerBank maximerar fordonets drifttid såväl som ruttflexibilitet och utökad körsträcka. Den är dessutom helt kompatibel med befintliga laddstationer för ellastbilar och finns tillgänglig
i 120kWh- och 180kWh-konfigurationer. Det tar bara fem minuter att byta ut den.

När den globala strävan mot elektrifierade transporter intensifieras, är en sektor fortfarande kritiskt underutvecklad och det är laddinfrastrukturen för ellastbilar.

Bristen på offentlig infrastruktur med megawattladdare är ett stort hinder vilket gör att åkerier och logistikföretag brottas med begränsningarna för nuvarande laddningslösningar. Inte sällan måste laddning ske på hemmadepån vilket avsevärt begränsar användningsområdet för fordon på 16 till 44 ton.

För att ta itu med detta har Tual tagit fram den innovativa laddningstekniken PowerBank som är en utbytbar laddningslösning. De kan förlänga en ellastbils räckvidd med upp till 19 mil beroende på hur fordonet används och vilken applikation man väljer att ha.

Transportbranschen står vid ett vägskäl med regelkrav och hållbarhetsmål som driver på en snabb övergång till nollutsläppsfordon. Övergången till ellastbilar har dock hindrats av den nästan totala frånvaron av robusta och tillgängliga nätverk av megawattladdare.

Den nuvarande offentliga laddinfrastrukturen är inte bara otillgänglig och underdimensionerad för tunga fordon, utan skulle också bidra till betydande driftstopp vilket påverkar produktiviteten, lönsamheten och fordonens livskraft.

PowerBank är utvecklat i samarbete med några av Europas största åkerier och erbjuder en modulär och skalbar lösning som sömlöst kan integreras i befintliga plattformar för ellastbilar och göra det möjligt att upprätthålla kontinuerlig verksamhet utan att behöva förlita sig på Storbritanniens underutvecklade megawatt-laddningsinfrastruktur.

Det röda är en PowerBank som lätt kan bytas ut på fem minuter. Foto: Tual.
Det röda är en PowerBank som lätt kan bytas ut på fem minuter. Foto: Tual.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-11 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Laddinfrastruktur Megawattladdare Nollutsläppsfordon PowerBank Räckvidd Tual