Nu äger Stena Ntex helt själv. Nu äger Stena Ntex helt själv.

Stena blir ensam ägare till NTEX

Stena, som tidigare ägt 75 procent av aktierna i transport- och logistikföretaget Ntex, har köpt ytterligare 25 procent av aktierna och har därmed blivit ensam ägare i bolaget.

Ntex är ett av Sveriges mest expansiva transportföretag med 20 kontor i 12 länder i Europa, över 1 000 anställda och cirka 4 miljarder SEK i omsättning.

Bolaget äger och leasar cirka 1 500 lastbilar och har 16 egna terminaler och lager.
– Ntex är ett fantastiskt företag som är väletablerat inom både transport och logistik och som erbjuder en helhetslösning till sina kunder, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line och styrelseordförande i Ntex.

Stena gick in som majoritetsägare i Ntex 2020 och är nu ensam ägare i bolaget.

Den främsta anledningen till detta förvärv är att man vill få en större förståelse för hur stora transportföretag verkar på olika marknader.
– Genom att äga och driva företag ökar vår förståelse för våra kunder och vart marknaden är på väg, vilket gör att vi kan optimera Stenas produktportfölj, säger Niclas Mårtensson.

Det är med blandade känslor Thomas Ström, grundare och vd i Ntex, säljer resterande del av det han startat och byggt upp.
– Jag vill uttrycka min djupa tacksamhet till alla anställda. Det är en otrolig grupp av människor som jag har fått äran att anställa och arbeta med och deras ansträngningar har varit avgörande för den framgång vi har nått, säger Thomas Ström, Ntex.

Förvärvet är villkorat av godkännande av berörda myndigheter.


"Genom att äga och driva företag ökar vår förståelse för våra kunder och vart marknaden är på väg, vilket gör att vi kan optimera Stenas produktportfölj", säger Niclas Mårtensson.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-02 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Färjetrafik Godstransport NEX Niclas Mårtensson Stena Line Thomas Ström