Att bli inlåst i lastutrymmet är sällan en positiv upplevelse. Med Pommiers nödöppnade behöver det inte ske. Foto: Heidi Bodensjö/Proffs. Att bli inlåst i lastutrymmet är sällan en positiv upplevelse. Med Pommiers nödöppnade behöver det inte ske. Foto: Heidi Bodensjö/Proffs.

Tryggt med nödöppnare inne i lastutrymmet

Pommier har skapat en nödöppnare som gör att man enkelt kan ta sig ut ur lastutrymmet om så skulle behövas.

Det händer kanske inte ofta, men det kan hända att man inser att man är inlåst i lastutrymmet. Vi lever dessutom i ett samhälle i dag där det finns människor som kan vilja en illa eller bara ”gör en dum grej” och då stänga in en chaufför som befinner sig i lastutrymmet.

Än värre är det om någon har för avsikt att stjäla fordonet, låser in föraren och sedan kör i väg. Vad som därefter händer med föraren kan vi bara spekulera i.

Pommier har skapat en nödöppnare, en FREEF-mekanism, som lätt kan aktiveras från insidan av lastutrymmet. Lösningen är kompatibel med de flesta låshandtag på marknaden och kompletterar därmed även Pommiers utbud av låshandtag.

Mekanismen är designad för att snabbt öppna dörren med exempelvis en spark. En valfri låsanordning förhindrar dörröppningens mekanism från att aktiveras medan fordonet är i rörelse.

Produkten är enkel att justera för paneltjocklek från 45 till 110 mm och en tunn profil begränsar dess påverkan på panelisoleringen och minskar potentiella isoleringsförluster. Valfri infälld krage för planpassning på sidodörrar som öppnar mot tunna mellanväggar.

Var man ska sparka på öppnaren är lätt att se även i mörker med hjälp av ett ett fotoluminescerande plastmaterial med hög mekanisk prestanda. Beroende på var öppnaren placeras, kan den lätt aktiveras med antingen en hand eller fot.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-02 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: FREEF-mekanism Nödöppnare Pommier Säkerhetsutrustning