Glenn Ottosson (SD) är styrelseledamot i Västtrafik AB:s styrelse. Glenn Ottosson (SD) är styrelseledamot i Västtrafik AB:s styrelse.

Västtrafik permanentar civila kontrollanter i kollektivtrafiken

Sverigedemokraterna välkomnar gårdagens beslut av Västtrafiks styrelse att permanent införa civila kontrollanter i kollektivtrafiken. Initiativet har hittills under år 2024 varit i form av försöksprojekt och har redan visat sig vara ett effektivt sätt att öka tryggheten för resenärer och säkerställt att fler gör rätt för sig genom att betala för sitt resande.

Under många år har Sverigedemokraterna lyft detta arbetssätt som ett komplement för att förbättra Västtrafiks arbete vilket nu fått gehör hos flera andra partier i Västra Götalandsregionen.

Civila kontrollanter har under försöksprojektet bidragit till att skapa en tryggare miljö i kollektivtrafiken genom att övervaka buss- och spårvagnsturer samtidigt som det markant visat hur effektiva de civila kontrollanterna är i att hitta fuskåkare i jämfört med de uniformerade kontrollanterna.

Sverigedemokraternas företrädare i Västtrafiks styrelse kommer att fortsatt bevaka frågan med ambitionen att öka upplevelsen där alla känner sig välkomna och trygga under sina resor”, avslutar Glenn Ottosson (SD) ledamot i Västtrafik AB:s styrelse.

Även Anders Strand (SD) är styrelseledamot i Västtrafik AB:s styrelse.
Även Anders Strand (SD) är styrelseledamot i Västtrafik AB:s styrelse.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-20 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Civila Kontrollanter Kollektivtrafik Sverigedemokraterna Trygga Kollektivtrafikresor Västtrafik AB