Dagens segrare Viktor Norrby i mitten, Casper Engman Gustafsson till vänster i bild samt Emil Karlsson till höger.  Foto: TYA. Dagens segrare Viktor Norrby i mitten, Casper Engman Gustafsson till vänster i bild samt Emil Karlsson till höger. Foto: TYA.

Viktor Norrby vinnare i Nybros kval till Yrkes-SM

I går den 24 september i Nybro, avgjordes den tredje och sista kvaltävlingen för året till Yrkes-SM för unga lastbilschaufförer. Vinnaren heter Viktor Norrby och går sista året på Finnvedens gymnasium inriktning transport i Värnamo. Med 124 poäng har Viktor har nu kvalificerat sig till Yrkes-SM i Stockholm 2026. På andra plats kom Casper Engman Gustafsson, Viskastrandsgymnasiet i Borås med 122 poäng.

På en hedrande tredje plats placerade sig Emil Karlsson från Sunnerbogymnaiset i Ljungby med 118 poäng. En resultatlista med samtliga tävlande finns bifogat detta pressmeddelande.
– Det ska bli superkul att få tävla i Yrkes-SM säger en glad Viktor Norrby.

TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, en organisation med arbetsgivare och fackförbund inom transportsektorn, får hela tiden rapporter om att branschen söker efter fler och fler duktiga yrkeschaufförer.
– Genom tävlingar i transportteknik vill vi inspirera ungdomar, inte minst tjejer, till ett yrkesval med stora möjligheter både vad det gäller arbetstillfällen och framtida utveckling och samtidigt höja statusen på transportarbeten. Det ställs höga krav på förarnas yrkesskicklighet, något som på våra tävlingar visas upp av alla duktiga tävlande, säger Sigalit Slutbäck, vd på TYA.

Huvudpartner är Volvo Lastvagnar som ser till att tävlingarna kan genomföras med toppmoderna och ändamålsenliga fordon.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-25 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsbrist Kvaltävling Lastbilschaufför Transportgymnasium TYA Volvo Lastvagnar Yrkes-SM