Volvo Lastvagnars nya tjänst Charging Management gör det möjligt för transportföretag att effektivt hantera den egna laddningen av sina ellastbilar på hemdepån. Foto_ Volvo Lastvagnar. Volvo Lastvagnars nya tjänst Charging Management gör det möjligt för transportföretag att effektivt hantera den egna laddningen av sina ellastbilar på hemdepån. Foto_ Volvo Lastvagnar.

Volvo lanserar ny tjänst för laddning av ellastbilar

Volvo Lastvagnar fortsätter att introducera nya tjänster för laddning av ellastbilar. Det senaste är Charging Management som är en tjänst som möjliggör effektiv laddning på hemdepån.

Volvo Lastvagnars nya tjänst Charging Management gör det möjligt för transportföretag att effektivt hantera den privata laddningen av sina ellastbilar på hemdepån. Tjänsten bidrar till ökad produktivitet och drifttid genom att säkerställa att lastbilarna inom en flotta är tillräckligt laddade för planerade körningar och genom att minska antalet oplanerade laddningstillfällen.

På plattformen kan åkeriet skapa laddningsplaner som avgör när fordon förväntas börja laddas och nå fulla batterinivåer. Avvikelser från planen meddelas användaren för att undvika låg batterinivå.

Tjänsten ger en visuell översikt över lastbilarnas laddningsprocess med batterinivå och laddningsstatus som visas. Laddningssessionsrapporter på fordon samt laddare finns tillgängliga för uppföljning.

Förra året lanserade Volvo Lastvagnar Volvo Open Charge, en tjänst utformad för att göra laddning på vägen mer förutsägbar och pålitlig. Volvo Open Charge hjälper åkare att hitta och komma åt offentliga laddstationer. Det är möjligt att betala för laddning via verktyget på de stationer där Volvo har ett samarbete.

Inom en snar framtid kommer det att vara möjligt att boka laddtid via verktyget vilket gör att åkare kan optimera sin laddplanering. Tjänsten Volvo Open Charge har lanserats i Sverige och Nederländerna och andra länder i Europa. Andra delar av världen kommer att följa efter.

Charging Management och Volvo Open Charge är båda en del av Volvo Connect, Volvo Lastvagnars digitala tjänster för alla kunder.

Det ska vara enkelt och förutsägbart att ladda. Foto: Volvo Lastvagnar.
Det ska vara enkelt och förutsägbart att ladda. Foto: Volvo Lastvagnar.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-02 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Charging Management Ellastbil Godstransporter Laddinfrastruktur Laddning Open Charge Volvo Lastvagnar