Anadolu Izuzus helelktriska Big-e för sista milen-leveranser. Foto: Anadolu Izuzu. Anadolu Izuzus helelktriska Big-e för sista milen-leveranser. Foto: Anadolu Izuzu.

Anadolu Isuzu introducerar helelektriska Big·e

Turkiets kommersiella fordonsmärke Anadolu Isuzu som tillverkar medelstora fordon inklusive lastbilar, använder nu sin 40-åriga erfarenhet inom det kommersiella fordonssegmentet inom mikromobilitetsområdet. Anadolu Isuzus nya elfordon Big·e, utvecklad och producerad helt och hållet i Turkiet med företagets FoU- och innovationskraft, har funktioner som kommer att ändra definitionen av sista milen-transporter och göra skillnad särskilt i storstäder.

Big·e som har en inre volym och lastförmågan hos en minivan och med en 100 procent högpresterande, ljudlös och utsläppsfri elektrisk motor, introducerades för första gången på IAA Transportation-mässan i Hannover i år.

Big·e, som visades upp i Anadolu Isuzus monter i IAA Hannover Transportation i år, väckte stort intresse från såväl besökare som pressen under mässan.

Big.e representerar en signatur av Anadolu Isuzu som tar upp framtiden och speglar företagets kunnande om logistik och transportlösningar. För att fylla en viktig lucka på marknaden med dess megafunktioner som passar in i dess mikrostruktur, kommer Big·e att tillverkas i Anadolu Isuzus anläggningar i Çayırova, Turkiet.

Förutom sin innovativa och miljövänliga 100 procent elektriska motor samt den kompakta strukturen, har Big·e, som lätt kan användas av alla, egenskaperna som svarar på behoven av storstädernas sista milen-leveranser, något som fått allt större betydelse på senare tid.

Big·e är redo att axla företagens transporter från fraktföretag till lokala distributionstjänster för kedjan marknader på det mest ekonomiska sättet med sina egenskaper. Big·e, som konkurrerar med minivanklassen, kommer enligt tillverkaren att erbjuda en betydande fördel för företag.

Förutom en volym på 4 kubikmeter och en lastkapacitet på upp till 1 000 kilo, erbjuder Big·e en räckvidd på upp till 15 mil med tre olika batterikapaciteter.

Big·e kommer initialt att erbjudas i två olika versioner med maxhastigheter på 60 km/h och 80 km/h.

Tillverkaren vill lyfta att Big·e kan laddas via det vanliga elnätet precis som en mobiltelefon genom att direkt koppla in den i vägguttaget. Medan full laddningskapacitet uppnås mellan 5 och 9 timmar, kan tiden reduceras till 3 till 5 timmar med extra laddningsutrustning. Enligt tillverkaren kommer fordonet även att leda sitt segment med de fördelar det erbjuder när det gäller den totala ägandekostnaden.

Big·e kommer att finnas tillgänglig från 2024 och förväntas nå framgångar på marknaden med sin moderna design, praktiska egenskaper samt säkra och kostnadsbesparande karaktär.

I sitt tal under presskonferensen under IAA, sade Anadolu Izuzu:s vd att Big-e är ett viktigt genombrott i företagets historia. ”Marknaden förändras snabb inom komersiella fordon och vi är en av spelarna på den planen för att visa vår styrka och erfarenhet.”

Företaget satsar på att öka sin närvaro på den internationella marknaden med sin helt elektriska Big-e.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-09 15:55
Kategori: Okategoriserade
Taggar: Anadolu Isuzu Big-e Elfordon IAA Sista milen-leverans Turkiet