Däcktillverkaren Continental har rankats som ett äv världens mest hållbara företag. Foto: Continental. Däcktillverkaren Continental har rankats som ett äv världens mest hållbara företag. Foto: Continental.

Continental – ett av världens mest hållbara företag

Däcktillverkaren Continental är ett av världens mest hållbara företag. Utmärkelsen kommer från Times och Statista som nyligen sammanställde en lista över världens 500 mest hållbara företag 2024. Continentals målsättning är att däcken senast 2050 ska vara helt tillverkade av hållbara material.

Den amerikanska tidskriften Time och den globala data- och affärsinformationsplattformen Statista har utnämnt Continental till ett av världens 500 mest hållbara företag för 2024. Bedömningen baseras på en särskild metodik utvecklad av Time och Statista.

De har utvärderat totalt 5 000 företag utifrån deras hållbarhetsstrategi och rapportering samt mer än 20 nyckelindikatorer, inklusive utsläppsintensitet, energiförbrukning och andel förnybar energi. Continental uppnådde ett betyg på 61,39 av möjliga 100 poäng, vilket gav en 265:e plats på listan. Inom kategorin fordonsindustri är företaget ett av de 10 bästa företagen.

Hos Continental är man stolta över att företagets omfattande hållbarhetsinsatser har blivit erkända i oberoende rankningar.

Mer information om Time och Statistas lista över världens mest hållbara företag finns här.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-11 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Continental Däcktillverkare Hållbarhet Stista Times