DHL Express elfordon utrustas med hjärtstartare och förarna utbildas för detta och i HLR. Foto: DHL. DHL Express elfordon utrustas med hjärtstartare och förarna utbildas för detta och i HLR. Foto: DHL.

DHL Express elfordon utrustas med hjärtstartare

DHL Express tar ett viktigt steg för att öka säkerheten och tryggheten för sina kurirer och samhället i stort genom att lansera hjärtstartare i sina eldrivna kurirbilar. Förarna kommer även att utbildas i användning av dessa samt i HLR. Initiativet syftar till att ge kurirerna viktig livräddande utrustning och möjliggöra snabb respons vid hjärtrelaterade nödsituationer.

Hjärtstartare är kritiskt viktiga enheter som kan användas vid akuta hjärtproblem. Genom att installera hjärtstartare i sina eldrivna kurirbilar kan DHL Express erbjuda snabb och effektiv första hjälpen och kan potentiellt rädda liv i händelse av en nödsituation.

För DHL är säkerheten och välbefinnandet för deras kurirer av yttersta vikt. Genom att utrusta dem med hjärtstartare kan förarna gå nödvändiga verktyg för att agera snabbt och effektivt vid en hjärtrelaterad nödsituation.

Detta nya initiativ från DHL Express kommer över tid att omfatta eldrivna kurirbilar i deras fordonsflotta i samtliga större städer och kommer att genomföras i samarbete med experter och utbildade medarbetare. Kurirerna erbjuds utbildning i korrekt användning av hjärtstartarna samt hjärt-lungräddning (HLR) för att säkerställa att de är redo att agera vid behov.

Vi frågar varför det endast är de eldrivna fordonen som utrustas.
– Vi har i dag ett 60-tal eldrivna expressfordon och fler är på ingång. De fossila fordonen håller på att fasas ut varför vi satsar på elfordonen, säger DHL.
Elfordonen håller nu succesivt på att utrustas med hjärtstartare.

En annan fördel med denna satsning är att fordonen som kör i folktäta områden blir ”rullande” hjärtstartare som, om en situation inträffar kan bli stoppade för att assistera och att förarna har rätt kunskaper för detta.

Genom att införa hjärtstartare i sina eldrivna budbilar vill företaget visa sitt starka åtagande för sina medarbetares välbefinnande och samhällets säkerhet.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-04 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Express. Elfordon Hjärtstartare HLR