DSV säljer aktier för att köpa DB Schenker

DSV köper DB Schenker för cirka 14,3 miljarder euro. En del av finansieringen sker genom en betydande försäljning av aktier.

Den 13 september godkändes DSV:s förvärv av DB Schenker och som en del av finansieringen av köpet har DSV sålt ett betydande antal aktier, 26,4 miljoner nya sådana, till institutionella investerare.

Bland de större investerarna finner vi exempelvis Norges Bank och ATP. Aktieförsäljningen har gett cirka 5 miljarder euro i intäkter.

De nya aktierna representerar cirka 12,4 procent av DSV:s befintliga aktiekapital före försäljningen och kommer att utgöra cirka 11 procent efter bolagets totala kapitalökningar. Dessa aktier kommer att vara tillgängliga för handel på Nasdaq Copenhagen från och med den 9 oktober 2024.

Aktieförsäljningen genomfördes utan att befintliga aktieägare erbjöds företrädesrätt varför de nya aktierna såldes direkt till stora institutionella investerare. Försäljningen övertecknades vilket visar på en stark efterfrågan från marknaden.

Det blir inga ytterligare försäljningar av aktier under de kommande 180 dagarna. Det har både DSV:s ledning och styrelseledamöter tillsammans med bolaget självt kommit överens om. Syftet är att stabilisera bolagets aktiekurs efter erbjudandet.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-14 15:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Aktieförsäljning DB DB Schenker DSV Företagsförvärv Godstransporter Vägtransporter