Foto: Deutsche Bahn. Foto: Deutsche Bahn.

Förvaltningsrådet godkänner försäljning av DB Schenker till DSV

Nu har förvaltningsrådet för Deutsche Bahn AG godkänt försäljningen av dotterbolaget DB Schenker till DSV. ”Det är en viktig milstolpe för DB", säger förvaltningsrådets ordförande Werner Gatzer. ”DB Group fokuserar på kärnverksamheten och den strukturella moderniseringen av Deutsche Bahn", säger Richard Lutz, vd för Deutsche Bahn.

I december 2023 lanserade DB en öppen, transparent och icke-diskriminerande process för försäljning av DB Schenker i enlighet med EU-lagstiftningen. DSV stor kvar som segrare.

Den 13 september 2024 undertecknade DB AG:s styrelse ett avtal enligt vilket man säljer sitt logistikdotterbolag till DSV för ett företagsvärde av 14,3 miljarder euro. Inklusive förväntade ränteintäkter fram till stängning är det totala försäljningsvärdet upp till 14,8 miljarder euro.

Försäljningen av DB Schenker markerar en viktig milstolpe för DB i ansträngningarna att fullt ut fokusera på att omstrukturera järnvägsinfrastrukturen i Tyskland och tillhandahålla klimatvänliga passagerar- och godstransporter i Tyskland och Europa.

Intäkterna från försäljningen kommer att avsevärt minska DB:s skulder och därmed ge ett viktigt bidrag till DB-koncernens finansiella stabilitet. ”DB Schenkerser kommer att få en stark strategisk ägare i DSV”, säger Dr Richard Lutz, vd för Deutsche Bahn.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-07 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: DB Schenker Deutsche Bahn DSV Godstransport Logistikoperatörer Vägtransport