Einrides närvaro på Elmia Lastbil var minst sagt minimalistisk. Kanske speglar det företagets ekonomiska situation? Foto: Göran Rosengren/Proffs. Einrides närvaro på Elmia Lastbil var minst sagt minimalistisk. Kanske speglar det företagets ekonomiska situation? Foto: Göran Rosengren/Proffs.

Hur mår Einrides ekonomi?

Såväl svensk som utländsk media rapporterar nu om att Einride står inför att skära ner eftersom de står inför ekonomiska utmaningar. På Elmia Lastbil 2024 kunde vi med egna ögon se att allt inte var muntert i Einrides monter.

Under Elmia Lastbil besöker vår reporter Stefan Andersson Einrides monter och beskriver den som kanske ”den minsta och mest spartanska” på mässan. I montern står en modell av Einrides autonoma fordon och glasskål med bollar som man ska gissa antalet på.

I Anderssons artikel får vi också veta att företaget samma vecka som Elmia ”gått ut akut till aktieägarna om mer pengar efter publiceringen av förra årets förlust på 1,3 miljarder kronor.” Redan på lördagen var Einrides monter tömd på såväl material som personal.

Einrides vd Robert Falck har tillkännagivit ett besparingspaket för att justera företagets expansionstakt och omstrukturera organisationen. Även om det exakta antalet berörda anställda inte avslöjades, hade Einride 462 anställda i slutet av 2023 enligt NyTeknik.

Källor gör också gällande att personal i ledningsgruppen kan påverkas. ”Det är tufft att fatta sådana här beslut som påverkar drivna och duktiga medarbetare på ett professionellt och personligt plan. Dessa åtgärder är dock nödvändiga för att säkra Einrides långsiktiga framgång”, kommenterade Falck situationen till NyTeknik.

 

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-07 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Autonoma fordon Einride Ellastbil Elmmia Lastbil Robert Falck