Idag levereras den första av 12 nya gasbilar till EA Åkeri

Tempcon Groups dotterbolag, EA Åkeri, har idag tagit emot det första av tolv nya gasdrivna lastbilar av modellen Volvo FH Aero. Detta är ett viktigt steg i företagets satsning på hållbara transporter och är en del i strävan att minska klimatpåverkan skriver företaget i ett pressmeddelande.

De nya fordonen, som drivs med flytande biogas (LBG), kommer att bidra till att EA Åkeri kan minska sina koldioxidutsläpp i sin verksamhet. LBG är ett förnybart bränsle som produceras av organiskt avfall och kan reducera koldioxidutsläppet med upp till 100 procent. Det skriver Tempcon Group i ett pressmeddelande.

Det är tack vare ett utökat samarbete med Arla Foods AB som EA Åkeri nu kan investera i dessa lastbilar. Arlas höga krav på hållbarhet och kvalitet har varit en drivkraft för EA Åkeri att hitta effektiva lösningar för att minska sin klimatpåverkan.

De nya gasfordonen är designade för fjärrtransporter och har bland annat en aerodynamisk utformning. Den strömlinjeformade hytten sparar energi och minskar drivmedelsförbrukningen förklarar Tempcon.
Dessutom är gastanken 10 procent större än tidigare vilket möjliggör längre körsträckor – upp till 70 mil, enligt företaget.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-17 08:54
Kategori: Nyheter
Taggar: Alternativa bränslen EA Åkeri Företagsnyheter Miljö Tempcon Group