Kia presenterar nytt koncept för eldrivna skåpbilar på eCom

Eldrivna skåpbilar är ett segment som växer kraftigt. Nu är Kia först ut för att utveckla sin egen elbilsplattform för skåpbilar. Den nya plattformen heter PBV och hade sin europeiska premiär på IAA i Hannover förra månaden. Nu kommer den till eComExpo på Bella Center.

PBV står för Platform Beyond Vehicle, och plattformen är tänkt att göra det enkelt att skapa skräddarsydda lösningar för kunderna. Bilarna har en speciell design både inifrån och ut.

Från samma plattform kan man bygga både skåpbilar och minibussar i olika storlekar, som alla från början är avsedda för kundanpassning. Hytten är flexibel och kan omvandlas till en mobil arbetsyta när fordonet är parkerat. Alla PBV kommer också att vara V2L-kompatibla, vilket gör dem till mobila energienheter som kan driva apparater, verktyg, kylanordningar, nödutrustning och mer.

Konceptbilen, som visas på eComExpo, heter PV5 Concept High Roof och är en hög/lång skåpbil. Även om det är en konceptbil, förväntas den vara mycket lik produktionsmodellerna, som ska lanseras redan sommaren 2025.

PBV är en storsatsning av Kia, och en fabrik är byggd för en kapacitet på 150 000 fordon per år. Alla modeller får en garanti på 7 år/150 000 km. Samtidigt etablerar Kia sitt eget ekosystem för kommersiell trafik som inkluderar såväl försäljning, service med utökade öppettider, laddinfrastruktur som företagsfinansiering.

Kias PBV-koncept kommer att presenteras av Pierre Martin Bos, PBV Director på Kia Europe, torsdagen den 24 oktober kl. 10.15 på eComExpos scen på Bella Center i Köpenhamn.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-17 14:31
Kategori: Nyheter
Taggar: eComExpo Elektrifiering Kia Miljö