Foto: Man Truck & Bus. Foto: Man Truck & Bus.

MAN och UTA Edenred tillsammans med MAN SimplePay

MAN Truck & Bus har lanserat den digitala tjänsten MAN SimplePay i samarbete med UTA Edenred, en av Europas stora mobilitetsleverantörer. Den nyskapade online-plattformen förenklar kundernas driftskostnadshantering och ger transparens kring driftskostnaderna för hela fordonsflottan.

Det möjliggörs av att bränsle- och laddningskort kan lagras digitalt hos MAN SimplePay i framtiden och för varje fordon. I den användarvänliga översikten som finns på RIO-plattformen kan kostnaderna för den dagliga verksamheten, exempelvis för tankning, parkering och tvätt att kunna övervakas.

Samarbetet med UTA Edenred som bränslekortspartner gör att fordonsansvariga kan integrera UTA-bränslekorten som används för deras fordon i den digitala plattformen.

MAN SimplePay-plattformen ger en omfattande översikt över alla bränslekortstransaktioner för respektive fordon även för fordon från andra tillverkare. Mervärdet för användarna är förenklad kostnadskontroll, minskad arbetsinsats och enklare identifiering av potentiella besparingar.

En innovativ del av MAN SimplePay är den kontaktlösa betalningsprocessen. Föraren kan använda MAN Driver-appen för att hitta platser som bensinstationer och boka parkeringsplatser eller lastbilstvättar i TRAVIS Road Services partnernätverk samt behandla transaktionerna kontaktlöst. Alternativt kommer detsamma även att vara möjligt via MAN-lastbilens infotainmentsystem.

Förutom fördelen med att föraren inte behöver ta sig till kassan erbjuder kontaktlös behandling ytterligare säkerhetsfördelar jämfört med användningen av fysiska bränslekort.

UTA Edenreds nätverk inkluderar cirka 85 000 platser där det kan användas i 40 länder. Av dessa stöder för närvarande 3 500 bensinstationer i Tyskland, Österrike, Italien och Belgien den kontaktlösa bränslekortsfunktionen hos MAN SimplePay. Ytterligare stationer och länder kommer att läggas till under de kommande månaderna.

I händelse av haverier säkerställer det automatiska kostnadsgodkännandet för reparations- och verkstadstjänster, som kan lagras i MAN SimplePay-plattformen, en snabb hantering av MAN Mobile24.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-02 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Godstransport Lastbilar MAN MAN SimplePay MAN Truck & Bus Tankning UTA Edenred