Minimalistiskt design och 50 mils räckvidd på en laddning kännetecknar Mercedes eActros. Foto: Mercedes. Minimalistiskt design och 50 mils räckvidd på en laddning kännetecknar Mercedes eActros. Foto: Mercedes.

eActros 600 fraktade öl till Oktoberfesten i München

Inte bara skulle frisk öl och nybakade kringlor levereras till Oktoberfesten i München. Det skulle levereras på ett hållbart sätt - och det gjordes med Mercedes eActros 600.

Oktoberfesten hölls i München den 21 september och som alltid är efterfrågan på öl extra stor vid denna tid. Under dessa dagar kunde Mercedes-Benz eActros 600 bidra till försörjningen i tälten med cirka 82 000 liter öl och färska kringlor.

På natten levererade Lettl Transportation öl till det statligt ägda Hofbräuhaus Brewery München. eActros 600 med en tanktrailer med en volym på 27 500 liter användes för detta.

Som en del av ett praktiskt fälttest hos kunden gav sig ellastbilen i väg mot Theresienwiese varje kväll under tre dagar efter att ha fyllts i bryggeriet. Lossningen innebar fyra stopp vid Hofbräutältet för att få ölen till rätt fat.

Förutom att leverera öl användes eActros 600 även för Oktoberfestleveransen av kringlor. Bageriet Höflinger och Müller tillverkar kringlor i tvåskift på ett extra bageri närmare Oktoberfesten så att de sedan kan serveras färska från ugnen.

Bageriet har redan två eActros 300 i sin flotta, men nu använde de en eActros 600 med kyltrailer för kringeltransporterna.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-08 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Daimler Trucks eActros 600 Ellastbil Kringlor Mercedes-Benz Oktoberfest Öl