Torkarblads effektivitet är aldrig så viktigt som när de behövs, men vila torkarblad är bäst? Torkarblads effektivitet är aldrig så viktigt som när de behövs, men vila torkarblad är bäst?

Test: torkarbladen som presterar bäst

Ett laboratorietest av vindrutetorkare har visat betydande skillnader mellan olika fabrikat. Bosch och SWF är vinnare medan vissa dyra märken presterade överraskande svagt. Testet utvärderade torkarbladen baserat på torkprestanda, tålighet och enkelhet vid montering, och utfördes av Testfakta.

Bosch och SWF levererade mycket goda resultat i alla moment.
– Men Hella och Continental var besvikelser, särskilt med tanke på deras välkända varumärken i mellanprisklassen, säger Yanick Fuhrmann, testledare.

Vid simulering av låg körhastighet gick det bra för samtliga torkarblad, men vid simulering av snabb körning sågs större skillnader i avtorkning. Då presterade enbart Bosch och SWF mycket väl.

Sämre gick det för Valeo, Promeister, Continental och Hella som skapade icke-permanenta ränder och rester av vatten i synfältet. Ingen av torkarna gav dock allvarlig siktbegränsning.

Trots att alla torkarblad klarade kyla och vägsalt utan större problem, noterades mindre korrosionsskador på vissa modeller.

När det kom till montering fick Bosch och SWF beröm för tydliga instruktioner medan Hellas blad bedömdes som mer komplicerade att installera.

Bosch tog hem första plats med ett betyg på 9,5 av 10, tätt följt av SWF med 9,4. Överraskande nog knep Biltema, testets billigaste alternativ, tredjeplatsen med 8,7.

Märken som Valeo, Continental och Hella, som kostar betydligt mer, visade sämre prestanda.

Här görs simulatortest av torkarblad.
Här görs simulatortest av torkarblad.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-10 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Biltema Bosch Continental Hella ProMeister SWF Testfakta Torkarblad Valeo Visibilitet